Днес в рубриката “Треньор на шампиони” ви представяме Михаил Петров.

...
Днес в рубриката “Треньор на шампиони” ви представяме Михаил Петров.
Коментари Харесай

Треньор на шампиони: Михаил Петров

Днес в рубриката “Треньор на шампиони” ви представяме Михаил Петров.

Под негово управление Каталина Петрова завоюва купата на Държавното персонално състезание до 12 година

– Разкажете малко повече за себе си. Откога се занимавате с тенис?

– За първи път хванах тенис ракета, когато бях 6-годишен на кортовете на Търговска колегия “Русе ”. Тук желая да благодаря на Красимира Господинова, която ми сподели първите придвижвания в тениса и приключението стартира. Две години по-късно към този момент участвах по шампионати. Там играх против тенисисти като Васил Младенов, Александър Лазов, Григор Димитров и други На 10-годишна възраст започнах работа с Радослав Радев който усъвършенства техниката ми, което ми оказа помощ да спечелвам повече мачове надлежно и шампионати. На 12-годишна възраст работих с Милена Арсова, която ми оказа помощ тактически да разбирам играта, да сортирам добре ударите си и да употребявам в точния миг оръжията си. След това всичко опираше до отдаденост, труд и неизменност.

– Вие сте млад треньор, съжалявали ли сте в миналото, че тръгнахте по този път?

– Като играч бях придружен от доста травми и беше доста мъчно връщането след тях, само че любовта към играта остана и по тази причина взех решение, че ще предавам опита и знанията, които имам като играч, на идващите генерации, с цел да им оказа помощ да се развиват като професионални тенисисти. Никога не съм съжалявал за избора си.

– Какво е главното нещо, на което желаете да научите вашите състезатели?

– Като цяло желая да ги науча да играят актуален тенис, само че главното нещо, на което желая да науча всеки играч, е труд, непримиримост и дисциплинираност. Това са нещата, които ще им донесат триумф на и отвън корта.

– Откога работите с Каталина Петрова?

– Работя с Каталина от 3 години. Искам да благодаря на колежката си Александрина Колева, която е треньорка в Съединени американски щати. Тя е индивидът, който сложи основата на Каталина и я възпламени по спортния тенис. Аз помогнах на Кати да доразвие играта си механически и тактически, а резултатите са разследване от добре свършената работа.

– Каталина завоюва купата с две доста сложни победи над Росица Денчева и Йоана Константинова. Имахте ли терзания по време на тези мачове, че ще издържи на напрежението?

– По скоро се притеснявах дали ще издържи физически тъй като през последните месеци изигра доста държавни и интернационалните шампионати и нямаше доста време да се приготви, само че съумя да се оправи макар физическия дискомфорт, който изпитваше.

– Петрова загуби на край през зимата от Денчева на Държавното състезание. Виждате ли смяна в играта и?

– Да, има смяна. На финала през зимата Каталина беше на две точки от спечелването на мача, само че в последна сметка загуби в 3 сета. Сега Каталина завоюва мача в два сета като показва извънредно разнообразна игра и доста добра тактическа дисциплинираност.

– Кои са най-силните качества на Каталина на тенис корта?

– Каталина има необикновен спортен темперамент и е доста борбена, което доста пъти и оказва помощ да печели сложни мачове.

– Върху какво би трябвало да работи най-вече?

– Трябва най-вече да работи върху физическата си подготовка, с цел да може елементарно да усъвършенства техниката си и да е още по-конкуретна в бъдеще.

– Петрова е част от националния тим по програмата 3Т. Колко е потребен подобен план за младите състезатели?

– Проектът 3Т е една прелестна самодейност на БФТ която цели да помогне на младите състезатели да се развиват като експерти, да вземат участие допълнително интернационалните шампионати и да натрупат опит на интернационалната сцена. Това демонстрира, че българският тенис се развива в вярна посока.

– Освен с Каталина с кои деца работите и отличава ли се някой от тях?

– Най-хубавото в нашия клуб Търговска колегия ”15-40 ” е, че треньорите работим в екип и имам опция да упражнявам с всички деца. Всяко дете се отличава по някакъв метод и ние оказваме помощ за тяхното развиване. Резултатите го демонстрират.

– Какво бихте си поискали в професионален проект?

– Още доста шампионски трофеи.

“БФТенис”
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР