Днес в Пресклуб България националният отбор по художествена гимнастика за

...
Днес в Пресклуб България националният отбор по художествена гимнастика за
Коментари Харесай

Ансамбълът ни дебютира с нови съчетания в Гран При на Марбея през март догодина

Днес в Пресклуб България националният тим по художествена гимнастика за дами получи особено направения по поръчка плакет за №1 на месеца, съобщи кореспондент на БГНЕС. Връчи го представителят на Burnit Sun System Йонко Атанасов.


На Световното състезание във Валенсия, Испания, Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева в самостоятелното дружно с ансамбъла в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова извоюваха отборната купа с 33.150 точки и по този начин изпревариха Германия и Италия. В историята на най-красивия спорт това е втори подобен успех след 30-годишна пауза. През 1993 година в Аликанте, Испания, Мария Петрова, Юлия Байчева и Бранимира Маркова стават отборно международни шампионки.

Триумфът на златните ни девойки това лято бе оценен от спортните редакции, които изрично ги сложиха преди всичко с 16 от общо 25 гласа в анкетата на Пресклуба за Отбор на м. август. На второ място със 7 гласа са футболистите на Левски, които се класираха за плейофите за Лигата на конференциите. Третата позиция е за Лудогорец след класирането на тима за плейофите на Лига Европа.

След церемонията старши треньорът на ансамбъла Весела Димитрова показа, че с девойките към този момент са се отърсили от грешките, позволени на Световното състезание във Валенсия. „ Грешките ги стимулират. Велики спортисти са губили и финали на Олимпийски игри “, подсети авторитетната специалистка, заслужила голям брой награди в кариерата си, включително и Треньор №1 на 2022 година в анкетата на в. „ Труд “. Те са 5 години по-млади от предходния тим и за една година извоюваха безспорна международна /2022г./ и европейска купа /2023 г./, акцентира В. Димитрова, и добави, че нелепи неточности са ги лишили от орден на Световното във Валенсия.

След 10-дневна отмора, ансамбълът е възобновил подготовката си с лагер на високопланинската база Белмекен до края на септември. Усилено се работи по новите съчетания, с които 5-те девойки ще се показват и на Олимпийските игри следващата година в Париж. Композицията с обръчи е съвсем напълно подготвена, другото комбиниране с топки и ленти е на половина приключено, заяви В. Димитрова. Публиката ще види новите творения за първи път на шампионата Гран При в Марбея, Испания, през март следващата година, стана ясно през днешния ден. Уникален микс на музиката и малко по-сложни детайли са включени при осъществяването с обръчи, загатна В. Димитрова.

Тя е подбрала 10 гимнастички в подготвителния развой, тъй като несъмнено ще има смени в ансамбъла, съобщи старши треньорът. Новите са Магдалина Миневска, Маргарита Василева, Виктория Георгиева, Красимира Иванова и Лъчезара Пекова. Всяко момиче се бори за мястото си. Те са доста стимулирани, сподели още В. Димитрова. „ Мотивирани сме доста. Съчетанията ни са страхотни “, показа Женина Трашлиева. Амбицирани да съумеят са и останалите хубавици – София, Камелия, Рейчъл и Радина. Ансамбълът ще продължи подготовката си най-вече тук. Има възможност да има лагер във Франция преди Олимпийските игри. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР