Днес в първата си голяма реч като министър-председател Риши Сунак

...
Днес в първата си голяма реч като министър-председател Риши Сунак
Коментари Харесай

Риши Сунак: Пет обещания за връщане на Великобритания в правия път

Днес в първата си огромна тирада като министър-председател Риши Сунак даде обещание да работи " денонощно ", с цел да възвърне " оптимизма, вярата и гордостта във Англия ".

Премиерът съобщи, че подхваща " незабавни дейности " във връзка с хаоса в Националната здравна работа (NHS), удря " дезинформацията " на профсъюзите във връзка със стачките и дава обещание да се оправи с мигрантите от Ламанша, съобщи „ Дейли мейл “.

Опитвайки се да излезе от рецесията през 2023 година на фона на осакатяващата вълна от стачки, Сунак призна големия напън, пред който са изправени лечебните заведения, като съобщи, че подхваща " незабавни дейности ", с цел да отбрани услугите.

Той също по този начин разкритикува " дезинформацията " на профсъюзите във връзка с стачките и съобщи, че държавното управление скоро ще изложи идващите си дейности.

Сунак също по този начин се пробва да покаже, че има по-широка визия за бъдещето на Англия, като формулира пет обещания през тази година - в това число, че инфлацията ще бъде понижена на половина, с цел да се реши казусът с разноските за живот, и че обстановката с мигрантите в Ламанша ще бъде облекчена. Той също по този начин се ангажира да реализира напредък на стопанската система, да понижи дълга и да редуцира описите на чакащите в Националната здравна работа.

Тези пет обещания са целите на хората, сподели той. " Ще понижим инфлацията на половина, ще развием стопанската система, ще понижим дълга, ще съкратим описите с чакащи и ще спрем лодките ".

Сунак съобщи, че " незабавно щом може ", държавното управление ще " понижи данъчната тежест върху работещите хора " - без да дава съответни обещания.

Той разгласи своята " персонална " упоритост всички да учат математика най-малко до 18-годишна възраст.

В речта си Сунак съобщи: " Днес желая да ви дам пет обещания. Пет обещания за обезпечаване на мира. Пет основи, върху които да изградим по-добро бъдеще за нашите деца и внуци. Първо, ще понижим на половина инфлацията тази година, с цел да облекчим разноските за живот и да осигурим финансова сигурност на хората. Второ, ще развием стопанската система, като създадем по-добре платени работни места и благоприятни условия в цялата страна. Трето, ще създадем по този начин, че държавният ни дълг да намалее, с цел да можем да осигурим бъдещето на публичните услуги. Четвърто, описите на чакащите в Националната здравна работа ще намалеят и хората ще получат по-бързо грижите, от които се нуждаят. Пето, ще приемем нови закони за прекъсване на дребните лодки, като подсигуряваме, че в случай че дойдете в тази страна незаконно, ще бъдете арестувани и бързо изведени. И по този начин, пет обещания - ще ги осъществим: ще понижим на половина инфлацията, ще развием стопанската система, ще понижим дълга, ще съкратим описите на чакащите и ще спрем лодките. Това са целите на хората. Те са и целите на вашето държавно управление. И ние или ще ги реализираме, или не. Ние ще възстановим доверието в политиката посредством дейности или въобще няма да го възстановим. Затова ви апелирам да ни съдите по напъните, които поставяме, и по резултатите, които реализираме “.

Сунак алармира за възобновен фокус върху оправянето със забавените изписвания, които задръстват болничните кревати.

По-късно този месец той ще показа " проект за възобновяване на незабавната здравна помощ ", комбиниран с проект за възобновяване на първичната здравна помощ, с цел да се усъвършенства достъпът до общопрактикуващите лекари.

Премиерът обаче предизвести, че страната не може да си разреши двуцифрени нараствания на заплатите, желани от войнстващите профсъюзни шефове, и също по този начин удостовери проектите за " строги " ограничения за ограничение на стачните нарушавания.

Стратегията за създаване на по-добра Англия включва проекти за въвеждане на наложителна математика до 18-годишна възраст, с цел да се покачат уменията и продуктивността. Той съобщи, че Обединеното кралство е първенец и е време да " преосмислим метода си към математиката " и предизвести, че сегашният метод към математиката " подвежда децата ни ".

Премиерът сподели: " Това е персонално за мен. Всяка опция, която съм имал в живота си, е почнала с образованието, което имах щастието да получа. И това е най-важната причина, заради която влязох в политиката: да дам на всяко дете допустимо най-високия стандарт на обучение. Благодарение на промените, които въведохме от 2010 година насам, и на упоритата работа на толкоз доста отлични учители, постигнахме необикновен прогрес. С верния проект - с верния ангажимент за високи достижения - не виждам причина да не можем да съперничим на най-хубавите просветителни системи в света. “

Сунак призна, че въвеждането на математиката до 18 години ще отнеме повече време от оставащите две години до края на мандата на този парламент.

Той акцентира на смисъла на математическата просветеност, като акцентира, че " работните места на нашите деца ще изискват повече аналитични умения ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР