Днес в Осло ще бъде обявен лауреатът на Нобелова награда

...
Днес в Осло ще бъде обявен лауреатът на Нобелова награда
Коментари Харесай

Обявяват Нобеловия лауреат за мир

Днес в Осло ще бъде разгласен лауреатът на Нобелова премия за мир. 331 лица и организации са кандидатите за високото отличие тази година, като цялостният лист се пази в загадка, оповестява Българска национална телевизия.
 Нобеловата премия за химия бе дадена за нов способ за надзор на еволюцията  За трети път в историята жена получава Нобел по физика  Нобеловата премия за физиология или медицина бе присъдена за лекуване на рак с антитела (видео)
Спекулации за това кой ще е спечелилият са доста, само че с най-големи шансове са водачите на Северна и Южна Корея - Ким Чен-ун и Мун Дже-Ин, твърди известен уебсайт за залагания.

Папа Франциск, съветският вестник " Новая газета ", турският публицист Джан Дюндар, Доналд Тръмп също са измежду кандидатите за Нобелова премия за мир. Само след няколко часа лауреатът или лауреатите ще бъдат ясни. А церемонията по връчването на Нобеловите награди ще бъде на 10 Декември.

Шведската кралска академия на науките към този момент разгласи носителите на Нобелова премия за химия за 2018. Наградата бе присъдена поравно на Франсис Арнолд " за ориентираната еволюция на ензимите ", а другата половина - на Джордж Смит и сър Грегъри Уинтър (Gregory P. Winter) за създаването на способ, прочут като " фагов екран ", при който бактериофагът - вирус, който заразява бактериите - може да се употребява за създаване на нови протеини и антитела.

Наградата за физика беше дадена за реформаторски изобретения в региона на лазерната физика. Наградата беше поделена сред Артър Ашкин и Жерар Муру и Дона Стрикланд. За физиология и медицина премията отиде при Джеймс Елисън (James P. Allison) и Тасуку Хондзо (Tasuku Honjo) " за откриването на лекуване на рак посредством инхибиране на негативната имунната регулация ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР