Днес в Община Бургас се състоя официална церемония за подписване

...
Днес в Община Бургас се състоя официална церемония за подписване
Коментари Харесай

Бургас се побратими с южнокорейския град Улсан

Днес в Община Бургас се състоя публична гала за сключване на Споразумение за побратимяване сред градовете Бургас и Улсан, Южна Корея. Тя стартира с минута безмълвие в памет на починалите 46 души при снощния пътен случай на автомагистрала " Струма “.

Своите подписи в документа сложиха кметовете и Сонг Чул Хо. На церемонията участваха зам.-министърът на външните работи Зарица Динкова и посланикът на Южна Корея у нас Н. Пр. Ли Хо-шик.

" За Бургас е значимо да си партнира с сполучливи градове. А образецът на Улсан е въодушевяващ за нашата администрация! ", сподели по време на церемонията кметът Николов.

Улсан е седмият по величина град в Южна Корея, с население от над милион души. Определят го като водещия промишлен център на страната. Улсан е прочут с продуктите на своето автомобилостроене и корабостроене. Той е корпоративната база на индустриалния колос Хюндаи.

Също като Бургас, Улсан е морски пристанищен град. От 10 години съществува топла връзка посред им. Бургаска делегация посети Улсан през 2017 година Тук се преподава корейски език като избираем предмет във към този момент 13 паралелки. Въпреки компликациите, провокирани от К-19 във всички сфери на живота, делегация от Улсан, водена персонално от кмета на града Сонг Чул Хо, посети през днешния ден Бургас, с цел да бъде надградено започнатото и да се премине към последващи стъпки на съдействие, изразяващи се в съответни стопански, културни и други планове.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР