Днес в Министерството на здравеопазването в София беше проведена среща

...
Днес в Министерството на здравеопазването в София беше проведена среща
Коментари Харесай

Кирил Ананиев с важна информация: Намерен е вариант за подпомагане дейността на болницата във Враца

Днес в Министерството на здравеопазването в София беше извършена среща с изпълнителният шеф на МБАЛ „ Христо Ботев “ Враца, оповестиха от пресцентъра на институцията. В момента се приготвят документите за подписване на рамковите контракти за 2018 година за лечебното заведение. На срещата са били депутати, кметът на Враца Калин Каменов, регионалният шеф Малина Николова и представители на РЗОК и РЗИ – Враца.
Намерен е работещ вид за подкрепяне активността на болничното заведение във Враца и има подготвеност да се обезпечат консумативи, лекарства и медицински екипи от други лечебни заведения на територията на региона и на София.
„ Запознат съм със положението на врачанската болница, както с финансовия, по този начин и с кадровия проблем. Днес организирахме диалози с кредиторите на лечебното заведение, на следващия ден продължаваме. В понеделник зам.-министър Жени Начева ще посети болничното заведение, с цел да беседва с личния състав и да изясни всички ограничения, които подхващаме за естествената работа. Правим всичко допустимо, с цел да се сътвори успокоение измежду медицинския личен състав и жителите да не бъдат лишени от грижи “, съобщи министър Кирил Ананиев пред публицисти след съвещание на Комисията по опазване на здравето в Народно събрание.
Здравният министър заяви, че сега се организира социална поръчка за закупуване на ангиограф, с цел да се възвърне инвазивната кардиология в МБАЛ-Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР