Днес в Констанца представят основните цели на проект „Повишаване на

...
Днес в Констанца представят основните цели на проект „Повишаване на
Коментари Харесай

Представят общ проект с Румъния за повишаване нивото на безопасност по Дунав

Днес в Констанца показват главните цели на план „ Повишаване на транспортната сигурност в общия българо-румънски сектор на река Дунав, посредством възстановяване реакцията при бедствени обстановки чрез трансгранично съдействие “ (Danube Safety Net). Той е взаимен за администрациите на България и Румъния като водещ сътрудник е Изпълнителна организация „ Морска администрация “. Договорът за осъществяване беше подписан на 14.09.18 година в Кълъраш, Румъния, а неговата дълготрайност е 36 месеца.

Основната цел на план Danube Safety Net е да увеличи равнището на транспортната сигурност по протежението на общия българо-румънски сектор от р. Дунав. В резултат от осъществяването на плана ще бъдат учредени Аварийно-спасителни центрове в гр. Русе, гр. Лом и гр. Турну Мъгуреле.

Освен това ще бъде създаден взаимен План за деяние в рутинни и изключителни обстановки, застрашаващи транспортната сигурност в общия българо-румънски сектор на р. Дунав, както и ще бъде основана Обща осведомителна система за реагиране при изключителни обстановки и ще бъдат доставени многоцелеви несамоходни плавателни средства за потребностите на способените органи, ангажирани в битката с бедствия и повреди на река Дунав.

Проектът се извършва по Програмата за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България 2014-2020 година Общият бюджет на план Danube Safety Net е 5 699 612,87 евро. Бюджетът на Изпълнителна организация „ Морска администрация” е в размер на 3 053 726.94 евро, от които 85% се дават от Европейския фонд за районно развиване, а останалите 15% са национално съфинансиране.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР