Днес в късния следобед ще бъде изработен общ законопроект за

...
Днес в късния следобед ще бъде изработен общ законопроект за
Коментари Харесай

ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС решиха за дерогацията. Йордан Цонев: Още днес следобед изготвяме законопроект

„ Днес в късния следобяд ще бъде направен общ законопроект за преустановяване на дерогацията, което в общи линии ще повтаря това, което знаете. Дерогацията се приключва от 1 март, от 1 януари се приключва износа “.
Това разгласи в парламентарните коридори шефът на бюджетната комисия в Народно събрание Йордан Цонев от Движение за права и свободи.
Той разгласи, че и двата законопроекта, които бяха импортирани в пленарната зала през днешния ден, ще бъдат изтеглени. Новината пристигна, до момента в който депутатите в залата към момента се караха и разглеждаха тематиката. А паралелно до Цонев застанаха Венко Сабрутев от Политическа партия и Теменужка Петкова от ГЕРБ.
В сряда енергийната комисия отхвърли въпросните два законопроекта – единият направен взаимно от ГЕРБ и Движение за права и свободи, като с него се оферираше дерогацията да завърши на 1 януари. Според втория законопроект на „ Продължаваме Промяната “ за краен период се оферираше 15 март.
Към сегашния миг пък дерогацията важи до октомври 2024 година
Днес депутатите трябваше да решат в пленарна зала, само че 15 минутна отмора ги накара да размислят и отдръпнаха и двата разновидността за отпадане на дерогацията.
Всички дружно вършат крачка обратно, заключи депутатът от Движение за права и свободи.
„ Подробността е, че би трябвало да забележим по какъв начин ще разпишем текстовете, които Агенция „ Митници “ би трябвало да направи към 31 декември, с цел да откри какви към този момент модифицирани количества има в складовите наличия на „ Нефтохим “ и да се реши за тези количества да се даде право да бъдат изнесени, с цел да бъдат задръстени складовете “, изясни Цонев.
„ Радваме се, че разсъдъкът надви и в Народното събрание. Ще бъде импортиран взаимен законопроект, който е безусловно окей с интереса на обществото и на българския консуматор “, разяснява Венко Сабрутев от ПП-ДБ. „ Ние също приветстваме общия законопроект, радваме се, че сътрудниците от всички партии от ПП-ДБ стигнаха до това решение, за което ние доста от дълго време приказваме. Те стигнаха до извода от нужда за анулация на дерогацията. Колегите имаха друго виждане. “, включи се и Теменужка Петкова от ГЕРБ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР