Днес в Дома на младостта в Благоевград ще бъде открита

...
Днес в Дома на младостта в Благоевград ще бъде открита
Коментари Харесай

Изложба за Махатма Ганди откриват в Благоевград

Днес в Дома на младостта в Благоевград ще бъде открита документална галерия „ Ганди - благочестивата жертва на чистата душа “, отдадена на 150 години от рождението на Махатма Ганди, индийския юрист, политик, пацифист, герой за човешка независимост и нравствен лидер на индийското придвижване за самостоятелност. Очаква се на откриването да участва госпожа Н.Пр.Пуджа Капур, дипломат на Индия в България.

Експозицията съставлява нравствен продан и креативен подтик от другарството и общуването сред Ганди и българския художник Борис Георгиев. Изложбата съдържа преписка, фотографии, рисунки и истинския портрет на Бащата на Индия.

Събитието е придружено от постерна мобилна галерия със фотоси и житейски мисли на огромния индийски нравствен лидер, която ще бъде ситуирана на един от красивите мостове на Благоевград, този от пл. „ България “ към кв. „ Вароша “.

Експонатите са предоставени от Пламена Димитрова-Рачева, която е и куратор на изложбата. Медийното партньорство и открита полемика са обезпечени от QM media, “L’Europeo “- Списание за мозъка и душата! “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР