Днес в Берлин се открива едно от най-значимите спортни събития

...
Днес в Берлин се открива едно от най-значимите спортни събития
Коментари Харесай

Всички обичат Ивет Лалова

Днес в Берлин се открива едно от най-значимите спортни събития за годината - европейското състезание по лека атлетика. Най-големите очаквания на България още веднъж са свързани с една от най- бързите дами на планетата - Ивет Лалова.

За нея това ще е пето следващо европейско състезание навън за последните 8 години. Лалова има 3 медала от шампионати на Стария континент навън. Два от тях завоюва в Амстердам през 2016-та – сребро и в двата спринта. Връх в кариерата й обаче остава златото на 100 метра от Хелзинки през 2012-та година.

В Берлин Ивет ще бяга единствено на 200 метра, а най-хубавото й време в дисциплината през този сезон е 22 секунди и 63 стотни – резултат, който тя даде през юни в Стокхолм.

На 34 години, след претърпяна свирепа травма - счупена бедрена кост и още куп трудности в съвсем 20-годишния си път на пистата, Ивет Лалова продължава да бъде бялата лястовица на българската лека атлетика. Не бе сломена даже от последната контузия, която я спря от присъединяване на Балканиадата през юли в Стара Загора и която я принуди в Германия да избере да започва единствено на по-дългата отдалеченост - 200 метра.
На 38 см от Ада Ивет Лалова победи себе си и медицината
Неотлъчно до спринтьорката, виновен напълно за подготовката и възобновяване й, е нейният брачен партньор - Симоне. След края на кариерата си в италианския народен тим по лека атлетика, той стана персонален треньор на Лалова. Ивет и Симоне са шампионски тандем, претрупан по традиция с огромни очаквания, от който в Берлин се чака да донесе на България трансформиралия се през годините в наложителен за Ивет орден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР