Днес в Англия, Уелс и Шотландия се провеждат местни избори,

...
Днес в Англия, Уелс и Шотландия се провеждат местни избори,
Коментари Харесай

Местни избори в Англия, Уелс и Шотландия; Северна Ирландия с избори за парламент

Днес в Англия, Уелс и Шотландия се организират локални избори, а в Северна Ирландия има доста значими избори за парламент.

Гласоподавателите в Англия, Уелс и Шотландия през днешния ден се запътват към урните, с цел да изберат локални органи на властта, от чието ръководство зависи всекидневния им живот.

В огромна степен се чака изборите да дадат отговор какво считат хората за премиера Борис Джонсън, за абсурда " Партигейт ", по какъв начин държавното управление се е справило с пандемията от Covid-19 и какво мислят за повишаването на живота.

В Англия ще бъдат определени повече от 4 000 съветници в 146 общини в огромни градове като Лийдс, Манчестър, Бирмингам и всичките 32 лондонски общини.

Изключително огромен интерес провокират изборите в Северна Ирландия, тъй като е допустимо републиканската партия " Шин Фейн " да се трансформира в най-голямата политическа мощ, а това предвещава доста проблеми за Борис Джонсън.

Традиционно борбата за властта в Северна Ирландия е сред юнионистите и националистите, като от 2003 година Демократичната юнионистка партия постоянно е била с най-голямо посланичество в Народното събрание в Белфаст.

Сега обаче анкетите демонстрират, че националистите от " Шин Фейн " имат преимущество и в случай че завоюват, това ще бъде първа победа на националистическа партия след Споразумението от Разпети петък през 1998 година.

Освен, че " Шин Фейн " сигурно ще сътвори проблеми на Джонсън в опита му да предоговори съглашението за Брекзит, партията има също упоритости за обединяване с Република Ирландия, въпреки и това сега да не е на дневен ред.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР