Днес в 14 общини на провинция Залцбург и в едноименната

...
Днес в 14 общини на провинция Залцбург и в едноименната
Коментари Харесай

Напрегната битка за кметското място в Залцбург

Днес в 14 общини на провинция Залцбург и в едноименната провинциална столица се създава балотаж на кметските избори, съобщи Българска телеграфна агенция.

Най-голям е ползата към изхода от оспорваната борба в град Залцбург, където мерят сили претендентът на Австрийската социалдемократическа партия Бернхард Ауингер и на Австрийската комунистическа партия Кай-Михаел Данкл. В първия тур разликата сред социалдемократа Ауингер и комуниста Данкл беше единствено 821 гласа - 17 547 гласа в интерес на Ауингер против 16 726 гласа за Данкл. Много зад тях остана претендентът на ръководещата до този миг града Австрийска национална партия, за който гласоподаваха едвам 12 914 души.

Различни са тематиките, с които двамата претенденти се борят за гласове. Ауингер, който отива за трети път на втори тур след 2017 и 2019 година, слага акцент на опита си в градската администрация. Данкл е политикът на смяната, като още веднъж се концентрира върху скъпите жилища в Залцбург. Какво в действителност ще се промени след изборите, ще се дефинира освен от въпроса кой ще стане новият градски водач, само че и от партийните договаряния след втория тур на изборите и разпределението на ресорите, разяснява австрийското радио и телевизия.

Непреки рекомендации за изборите изрекоха градските организации на Австрийската национална партия и на Австрийската партия на свободата. И двете са в поддръжка на Ауингер - по-малко левият претендент. Зелената гражданска листа не е изказала рекомендация.

Избирателната интензивност на втория тур на изборите евентуално ще бъде по-ниска от тази на първия тур - най-малко това чакат участващите в него. Въпреки това беше маркиран нов връх на гласоподаване по пощата. Издадени са 15 203 изборни карти - доста повече от 13 741 изборните карти за първия тур, създаден на 10 март.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР