Днес управителят на Българската народна банка Димитър Радев предложи на

...
Днес управителят на Българската народна банка Димитър Радев предложи на
Коментари Харесай

Димитър Радев предложи Миленков за подуправител на БНБ

Днес шефът на Българската национална банка Димитър Радев предложи на Народното събрание кандидатурата на Радослав Миленков за подуправител на Българска народна банка – началник на ръководство „ Банков контрол “, в осъществяване на условията на член 12, алинея 2 от Закона за Българската национална банка.

Радослав Миленков е добре прочут и почитан експерт в банковите среди, който е потвърдил своите професионални знания и добра известност. Той разполага с всички нужни качества за началник на ръководство „ Банков контрол “ в Българска народна банка, в това число изчерпателен взор върху банковата система, на практика познания за механизмите за реализиране на банковия контрол, както и забележителен управнически опит в няколко търговски банки.

От месец ноември 2014 година до момента Радослав Миленков е ръководител на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ). В рамките на своя сполучлив мандат като ръководител на ФГВБ той поддържа положително съдействие с Българската национална банка, Министерството на финансите, банковата общественост в страната и с други национални и интернационалните институции.

Радослав Миленков е магистър по финанси. Завършил е Университета за национално и международно стопанство с отличие, владее британски език и не членува в политически партии.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР