“Днес учебните занятия в УХТ преминаха изключително спокойно и изцяло

...
“Днес учебните занятия в УХТ преминаха изключително спокойно и изцяло
Коментари Харесай

Задочник в УХТ-Пловдив: Несериозно е трима души да пречат на повече от 300 студенти

“Днес образователните занятия в УХТ минаха извънредно умерено и напълно в академична атмосфера, защото евентуално протестиращите против зелените документи сътрудници вземат участие на митинга в София ”. Това съобщи Райко Онбашиев, студент втора година по магистърска стратегия „ Безопасност на храните “ на среща с управлението, оповестиха от университета.

Повод за изказването на студента стана недоволството на задочници против условието да показват зелен документ при влизане в университета. От УХТ - Пловдив дадоха отговор в писмо до медиите, че съблюдават закона и въведените ограничения са в полза на здравето на учащите и преподавателите.
УХТ-Пловдив: Противоепидемични ограничения са наложителни, не можем да нарушаваме разпоредбите
" Считаме, че в изискванията на пандемия, когато са застрашени животът и здравето на хората, всички би трябвало да подчиним дейностите си на вод...
Прочети повече
За себе си Райко оповестява, че е имунизиран и с бустерна доза, управлява екип от 10 души в частна компания, където е обезпечена безвредна работна среда. “Не считам, че правата ни са лимитирани, в противен случай – предпазено е на първо време моето здраве и на сътрудниците ми, както и интереса ни – да се образоваме ”, бе безапелационен Онбашиев. “Благодарен съм за ограниченията, които са взети от управлението на университета за естественото и безвредно протичане на образователните занятия, което ми дава опция да завърша мечтаната от мен магистратура, нужна за актуалната ми работа ”, добавя той.

Според Онбашиев протестиращите против въведените от Министерството на здравеопазването противоепидемични ограничения измежду задочниците са единствено трима души. Всички останали освен прецизно съблюдават разпоредбите, само че са признателни на екипа на ректора проф. Пламен Моллов за предоставената опция да се образоват присъствено.

“Зеленият документ пази всички, които идват в университета – студенти и преподаватели. Колегите са наясно, че заповедта на ректора от 8 декември 2021 година е напълно съобразена с националните противо­епидемични ограничения сега. Дали ще посещаваме университет, МОЛ или ресторант условията са ясни, всеки би трябвало да ги съблюдава и ние го вършим.

" Несериозно е 3-ма души да се пробват да попречват достъпа до УХТ на повече от 300 студенти. Като приблизително интелигентни хора, някои от които учат втора или даже трета магистратура, би трябвало да имаме нужното равнище на просвета и на познания, които допускат по-високо доверие в здравната просвета “, съобщи Онбашиев. Според него изказванията за чипиране и за опасности от имунизациите са смехотворни. Студентът предвижда, че броят на протестиращите измежду задочниците в идващите дни няма да се усили, тъй като сътрудниците изцяло поддържат достъпа до образователни занятия да става със зелен документ и са срещу дейностите на тримата недоволстващи.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР