Днес Уан И, член на Политбюро и ръководител на Службата

...
Днес Уан И, член на Политбюро и ръководител на Службата
Коментари Харесай

Уан И: Взаимното уважение и сътрудничество са правилната посока за отношенията между Китай и САЩ

Днес Уан И, член на Политбюро и началник на Службата за външни връзки на Централен комитет на ККП, се срещна в Пекин с някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър.

Уан И съобщи, че доктор Хенри Кисинджър има исторически принос за развиването на китайско-американските връзки и е изиграл незаменима роля за укрепването на взаимното съгласие сред двете страни. Политиката на Китай по отношение на Съединените щати е запазила висока степен на последователност, а главната тенденция е взаимното почитание, мирното взаимно битие и съдействието, с цел да се реализиране взаимна полза. Това е предложение на китайския ръководител Си Дзинпин и е вярната посока за развиването на китайско-американските връзки.

Уан И също по този начин акцентира, че правилото за „ един Китай “ е най-основното статукво във връзка с тайванския въпрос.
Кисинджър съобщи, че както Съединени американски щати, по този начин и Китай, имат опция да повлияят на света и без значение какъв брой мъчно е това, двете страни би трябвало да се отнасят една към друга като към равни и да извършват обещанията си. Опитите за уединяване или обособяване на другата страна са неприемливи, акцентира Кисинджър. Спазването на правилото за „ един Китай “ е сериозен ангажимент, стихотворец от Съединените щати в Шанхайското официално съобщение, и се счита, че той няма да бъде разтърсен или отритнат.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР