Днес Турция започна военна операция срещу подкрепяната от коалицията начело

...
Днес Турция започна военна операция срещу подкрепяната от коалицията начело
Коментари Харесай

Турция започнда операция срещу сирийски кюрдски бойци

Днес Турция стартира военна интервенция против подкрепяната от обединението отпред Съединени американски щати кюрдска милиция в региона на северозападния сирийски град Африн, оповестиха международните организации.

Оператор на " Ройтерс " е снимал по какъв начин турската артилерия в пограничното село Сугедиги прави обстрел тази заран по региона на Африн в Северозападна Сирия.

" Операцията е де факто почнала с трансграничния обстрел, само няма прекосяване на границата ", съобщи министърът на защитата на Турция Нуреттин Джаникли пред турската телевизия А Хабер. " Като споделям `де факто`, не желая това да бъде погрешно разбрано, тя е почнала без секване на границата ", акцентира той.

Сирийската кюрдска милиция Сили за отбрана на народа (СЗН) заяви, че турската артилерия обстрелва интензивно района на Африн от среднощ. Според СЗН това е най-интензивната по рода си офанзива, откогато Турция ускори заканите, че ще предприеме военни дейности против кюрдския регион. Анкара счита СЗН за терористична организация, отбелязва Франс прес.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу посочи, че турската войска е поразаила 95 % от задачите и че ударите са ориентирани само против терористите.

Чавушоглу посочи, че е уведомил всички наранени страни в Сирия за събитията в региона на Африн.
Той сподели, че Анкара осведоми в писмен тип Дамаск за хода на интервенцията, както и че дава всестранна информация на Организация на обединените нации.

Турският външен министър съобщи, че чака съдружниците на Турция да не застават на страната на терористични организации.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР