“ Днес тук в залата имаме Украинско-Канадски ветеран от Втората

...
“ Днес тук в залата имаме Украинско-Канадски ветеран от Втората
Коментари Харесай

Възхваляването на нацизма или Канада в кафявата прегръдката на евро-атлантическите ценности

“ Днес тук в залата имаме Украинско-Канадски деец от Втората международна война, който се е борил за Украинската самостоятелност против руснаците и продължава да поддържа войските през днешния ден даже на 98 години. Той е Украински воин, Канадски воин и ние му благодарим за цялата му работа “.
Антъни Рота, говорителят на Парламента
“Холокоста разкри гланца на цивилизацията - толкоз тънка, толкоз нежна, че повторението бе допустимо “.
Сам Калтман, оживял от Холокоста

Проблемът с тъй наречените “гаф “ - най-монументалният дипломатически скандал в историята на Канада, напълно закономерно взривил канадските и международните медии, бе в действителност катализаторът, повдигащ прекомерно доста неуместни въпроси, неприемливи за обичайния политкоректен звук на политическия спор в страната. В интерес на истината тези въпроси не датират от през днешния ден, още по-малко са вследствие на тривиалното пояснение за неприемлива протоколна немърливост.

Както е известно, визитата на Зеленски в Канада бе засенчено от „ гафа “ на представителя на Парламента Антъни Рота, който покани 98-годишния канадец от украински генезис Ярослав Хунка да участва на речта на Зеленски в Народното събрание. Нещо повече, Рота произнесе тирада, в която характеризира Хунка по този начин, изтъквам: “ Украинско-Канадски деец от Втората международна война, който се е борил за Украинската самостоятелност против руснаците и продължава да поддържа войските през днешния ден даже на 98 години. Той е Украински воин, Канадски воин и ние му благодарим за цялата му работа. “

Както е известно, оказа се, че “героят “ Хунка е бил член на 14-та Waffen Grenadier Division на Waffen-SS, оповестена от Нюренберския съд за незаконна организация, виновна за всеобщи зверства против евреи, поляци и руснаци. Канадските медии побързаха да сравнят възхваляващото изявление наРота, не с кого да е, а със самия проектант на холокоста и началник на SS Хайнрих Химлер.

А столичният ежедневник “OttawaCitizen “ разгласява фотография, в която Химлер персонално благодари на същата 14-та Waffen Grenadier Division на Waffen-SS, в която е служил канадският “герой “ Хунка.



The architect of the Holocaust, Reichsführer Heinrich Himmler (foreground) and German officers inspect a unit of the 14th Grenadier Division of the Waffen SS

Подобно изявление от представителя на Канадския парламент е меко казано необичайно в светлината на 45 000 канадски бойци, дали живота си в битката СРЕЩУ нацистка Германия през Втората международна война. Още по-трудно за поверие е, че речта на Рота бе придружена с бурно и дълготрайно приветстване на крайници от всички парламентаристи...?! Как да си разбираем сходна групова амнезия?

Но да стартираме с неуместните въпроси:

Канадските централни медии: National Post, Ottawa Citizen, CBC, CTV, в това число, най-авторитетният Globe and Mail повдигнаха редица смущаващи въпроси по отношение на неволния “гаф “, имайки поради извънредно строгите ограничения за сигурност, въведени след 11 саптември, що се отнася до допускането на външни лица до залите на Народното събрание, да не приказваме за очевидно потвърдени нацисти.

2) Неправдоподно звучи и обяснението за пропуски в протола за сигурност, още повече откакто стана известно, че Хунка е имал персонална визита с двамата държавни глави: Джъстин Трюдо и Володомир Зеленски, което единствено по себе си изисква допустимо най-високата степен на ограничения за сигурнoст, отнасящи се до всички постове, изявления на самото лице, само че и в това число до неговия непосредствен кръг от родственици и другари. Както стана известно, Хунка е разгласил постове, в които намерено е заявявал, че годините, прекарани в 14-та дивизия на Waffen SS са били най-щастливите в неговия живот. Как да си разбираем сходен пропуск?

3) Самото изказването на Рота, извлечено сякащ от театъра на парадокса, буди неразбиране, защото не е нито държавна загадка, нито съветска дезинформация, че по време на Втората Световна война Канада е съдружник на Съюз на съветските социалистически републики, а не противоположното! Още повече, че сходно изявление идва от най-високата естрада на канадската държавна подчиненост, от представителя на Парламента.

4) По този мотив почетният професор по история в Университета на Монреал,  Яков М. Рабкин  зададе въпроса: “ Толкова ли е неграмотен Рота в най-новата история, че да назова 98-годишния деец „ воин “ в битката с Русия? Ако многоезичният господин Рота, бакалавър по политически науки, не знае, че да се биеш с руснаците по време на Втората международна война значи да се биеш на страната на нацистите, това демонстрира какъв брой политически изкривена е станала новата история.  Това също демонстрира непознаване на фашистките трендове на етническия шовинизъм в Европа, в това число в Украйна, която откри натурален съдружник в нацистка Германия.

5.Нещо повече, напълно инцидентно или не “гафът “ с възхваляването на нациския “герой “ съответствува с еврейския празник Иом Капур - Деня на изкуплението, най-значимият от всички религиозни еврейски празници?

6. Подобни случайности не се изчерпват само с тази дата

Защо монумент в чест на нацистка SS дивизия към момента стои в Торонто? “ е заглавието на канадското списание Canadian Dimensions?



Официален отговор от канадската страна няма. Както е известно, в Канада има два паметника на нацистката SS дивизия: един в Торонто, един в Едмънтон, Алберта. Малко подтекст: Сформираната през 1943 година Галисийска дивизия на Waffen-SS - военното крило на Schutzstaffel, е неприкрит последовател на Хитлер. Съставена от украински доброволци, дивизията от 13 000 души, е прикрепена към 13-ти немски армейски корпус, с цел да спомага на нацистите в антисъпротивителни дейности и репресии. Според професора и историк от университета в Отава доктор Иван Качановски, тя е отговорна за убийството на повече от 1000 полски цивилни, в това число доста невръстни деца в Хута Пенятска през 1944 година Въпреки това канадското държавно управление приема сред 1200 и 2000 ветерани от галисийската дивизия, която публична политика, е остро наказана от Канадския еврейски конгрес. 


Raylene Lung · Новини от CBC · Публикувано: 12 август 2021 година, 19:30 EDT | Вандали надраскаха мемориал в чест на 14-та Waffen SS дивизия на гробището Св. Михаил, ситуирано в североизточния Едмънтън. (Джон Шипитка/CBC News)

Въпросът кого в действителност овековечава този монумент самичък по себе си е риторичен, само че въпросът за десетилетното бездествие на канадската страна е не по-малко объркващ. Кога Канада съумя тихомълком и толкоз сполучливо да ревизира военната си история, реванширайки нацизма?

7) Обяснението за първите опити за сходно най-меко казано коренно инспектиране на историята в карикатурния жанр: силите на Доброто против силите на Злото, можем да открием в по този начин наречената Комисия Дешен, проведена от някогашния арбитър от Върховния съд на Квебек Жул Дешен. Създадена е през далечната 1985 година в отговор на обществения напън на Центъра на Симон Визентал, разкрил редица доказателства, разкриващи наличието на хиляди нацистки военнопрестъпници в Канада. Въпреки законното условие, постулирано от използването на Freedom of Information Act (Закон за свободата на информацията) Комисията засекретява... забележете, 600 страници от отчета и стига до заключението, че в Канада е имало малко, в случай че въобще е имало военнопрестъпници, и че канадската страна е почтена.

8. В интерес на истината, пъзъзълът не би бил цялостен, в случай че се пренебрегне тъй наречените “ Кристия Фриланд фактор “. Сегашният канадски (с украински корени) вицепремиер и министър на финансите е абсолютно най-ревностният бранител на Запад на режима в Киев.



Известна с право като “ министъра по всичко “ в кабинета на Трюдо, както към този момент писах преди време, кариерата на Кристия Фриланд може да бъде окачествена само като метеорна. От редови публицист на “Вашингтон Пост “, основана в Киев (чиито русофобски публикации дотам са раздразнали Кремъл, че тя бе оповестена за личност “нон грата “ в Русия (т.е. без право да влиза в тази страна) до поста външен министър, финансов министър, заместител министър-председател. Ако не друго, тя бе първият външен министър на Канада с сходен чудноват статут, съчетаващ по едно и също време посланик №1 и личност “нон грата “ не от коя да е страна, а от най-голямата нуклеарна мощ, Русия! Нещо повече,  благосклонностите на Фриланд към реванширането на нацизма са добре известни. Times of Israel, National Post, Ottawa Citиzen, Globe and Mail и доста други медии трасират корените на тази благосклонност към нацизма и русофобията в идеологическото генеолическо дърво на самата Фриланд.

Както е добре известно, нейният дядо - Михайло Хомяк, по време на Втората международна война e номиниран от германците за основен редактор на „  Краковски вести  “, формалния печатен орган на колаборационисткия Украински централен комитет, прочут с извънредно антисемитски, антиполски и антируски материали, и e възхитен апологет на политиката на Адолф Хитлер.

Оставям на чиитателите сами да си отговорят на въпроса до каква степен този “гаф “ бе инцидентен...

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР