Днес свиквам съвместно заседание на Изпълнителното бюро на БСП и

...
Днес свиквам съвместно заседание на Изпълнителното бюро на БСП и
Коментари Харесай

Нинова: Свиквам ИБ на БСП и парламентарната група, за да решим как да продължим

Днес привиквам взаимно съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ", с цел да решим по какъв начин да продължим.

Това написа във Facebook водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер Корнелия Нинова в коментар по невижданото изпъждане на 70 съветски дипломати от премиера Кирил Петков.

Решението на премиера пристигна изненадващо през вчерашния ден вечерта.

Кирил Петков го заяви първо пред медиите. Оказа се, че то не е коментирано с съдружните сътрудници. Според Кирил Петков българските служби са открили, че 70-те съветски дипломати са били тясно свързани с съветските служби и са работили срещу ползите на България. Той обаче не даде никакви детайлности, мотивирайки се, че става въпрос за класифицирана информация. Според Петков дипломатическата им работа е била за прикритие.

Нинова реагира стремително и остро.

" Решението да бъдат изгонени 70 съветски дипломати е невиждан акт в българската дипломация, който ще има дълготрайни последствия. То не е вземано от Министерски съвет, нито на съдружен съвет. Българска социалистическа партия изрично не е съгласна с това решение, който и където и да го е взел “, написа тя в своя Facebook профил.

Епицентър. бг научи, че Нинова е била държана в незнание за решението на премиера Кирил Петков и го е научила от медиите. През целия ден те са комуникирали по разнообразни въпроси, само че министър председателят въобще даже и не е загатнал за това.

Естествено, че това слага вицепремиерът и водач на Българска социалистическа партия, която бе стабилизиращият фактор в това праителство, в извънредно неловко състояние.

Електоратът на Българска социалистическа партия е русофилски надъхан и решението на Петков е пряк удар против Нинова. " Това повече не може да се търпи, тези хора са неточни ", обявиха пред Епицентър. бг източници от партията.

От управлението на Българска социалистическа партия към този момент непосредствено разясняват, че държавно управление с Политическа партия повече не може да се прави.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР