Днес светът отбелязва Международния ден на труда и работническата солидарност.

...
Днес светът отбелязва Международния ден на труда и работническата солидарност.
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Трудът трябва да носи удоволствие, а не неравенство и несправедливост


Днес светът отбелязва Международния ден на труда и работническата взаимност. На 1 май честваме достойния труд и достойните приходи, които са непроменяемо право на всеки, а не привилегия. Това написа вицепрезидентът Илияна Йотова в профила си във Facebook във връзка днешния празник.

Ние, българите, сме минали през доста и тежки компликации и с помощта на труда сме успявали да построяваме още веднъж и още веднъж България. Трудът на всеки би трябвало да се цени високо, да носи задоволство, а не неправда и все по-голямо неравноправие, уверена е Йотова.

Ще бъде мъчно в идващите седмици и месеци. Здравето на хората не може да се опълчва на икономическата непоклатимост - в случай че бедността се задълбочи, оздравяването ще става все по-трудно. Икономическите и обществените последствия от рецесията с Covid-19 мъчно могат да се изчислят. На предстоящата финансова дестабилизация и безработица би трябвало да отговорим с още по-голяма взаимност посред ни и отбрана правото на труд, на приходи, на естествен живот, е апелът на вицепрезидента. Държавата би трябвало да се върне на мястото си, поддръжката и помощтатрябва да доближат до всеки български жител, а не до малко на брой определени. Ако допуснем само рязане на бюджети и обществени помощи, ще повторим грешките от 2008 година и заплахата от банкрут ще става все по-реална. Необходима ни е сериозна, необятно разисквана и призната икономическа стратегия. Тук политическата ревнивост е освен непотребна, само че и нездравословна, акцентира Йотова.

Дали ще даде вероятност или безбъдност на своите жители – от това зависи развиването на България! България, която принуждава жителите си да търсят прехранване и заслужен живот отвън границите й, или България, в която европейските трудови стандарти не са мираж?! Европа няма да ни подреди страната. Сами би трябвало да го сторим. Заедно.

Честит празник на всички български жители, които с уменията и съзидателната си мощ съграждат България, всеки ден, неуморно!
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР