Днес светът отбелязва Деня на любовта и навсякъде срещаме символа

...
Днес светът отбелязва Деня на любовта и навсякъде срещаме символа
Коментари Харесай

Споделено от сърце! Образователна инициатива, напомняща ни да се погрижим за здравето на сърцето

Днес светът отбелязва Деня на любовта и на всички места срещаме признака на този празник – сърцето. То се явява под друга форма: от балони, през картички, шоколадови изкушения, емотикони до плюшени играчки и други Именно сърцето се е утвърдило като една от най-разпознаваемите образни метафори, пресъздаващи положителни страсти като обич, състрадание и добрина. На днешния ден обаче АstraZeneca ни приканва да погледнем на сърцето под различен ъгъл и да си напомним значимостта на неговата функционалност в тялото и на това да се грижим за него.

Извън сантименталната визия, сърцето е мускул, който изпомпва кръвта в тялото и е единственият орган, който непрекъснато работи ритмично и без да стопира. Той има основна роля в поддържане на физическото ни битие. Обичаме от сърце, радваме се от сърце, пожелаваме здраве от сърце. Но грижим ли се задоволително за него? А за сърцата на тези, които обичаме?

Покрай еуфорията на Деня на влюбените тази година бихме желали да обърнем внимание на хората, че сърцето е доста повече от обичайния за този празник знак. Искаме да напомним, че единствено в България 150 000 души страдат от сърдечна непълнота и че постоянно тя е резултат на други болести, които могат да бъдат следени или лекувани. Затова е значимо да „ слушаме “ сърцето си и посредством просветителната ни самодейност „ Споделено от сърце! “ да предизвикаме хората да извърнат по-сериозно внимание на тематиката и да споделят с доктор, в случай че се появят терзания за тяхното или здравето на непосредствен за тях човек, споделя Ивайло Василев, Business Unit Director Биофармация, AstraZeneca България.

Инициативата у нас се осъществя в подтекста на международната седмица на информираността за сърдечната непълнота, която тази година е в интервала 12-18 февруари и цели да даде публичност на казуса. При това съществено здравно положение сърцето не изпомпва вярно кръвта в тялото. Kъм днешна дата от него страдат над 64 милиона души. Всеки втори пациент с диагноза сърдечна непълнота губи живота си единствено до 5 години след диагнозата. Заболяването визира освен самите пациенти, само че и техните близки, тъй като те са ангажирани с грижите за обичаните си хора. И въпреки всичко, в случай че се диагностицира в точния момент, животът на тези пациенти може да се усъвършенства и удължи.

Ето за какво екипът на AstraZeneca приканва да не подценявате признаците, които биха могли да са симптом на това положение. Ако вие или непосредствен ваш човек се чувствате по-често изтощени, в случай че стартират да се появяват отоци по крайниците, мъчно изкачвате стълби и се постанова да вършиме почивки, не можете да спите и се будите рано заран, чувствате зной, когато сте в легнало състояние, не се бавете и потърсете лекарска помощ. Помислете за сърцето си и за сърцата на хората, които обичате. И споделете грижата си от сърце!

Повече информация по тематиката, можете да намерите на онлайн портала и във Фейсбук на страницата.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР