Днес сутринта в крайните южни райони и на места в

...
Днес сутринта в крайните южни райони и на места в
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 4 декември

Днес сутринта в крайните южни региони и тук-там в планините към момента ще превалява, само че до обяд преваляванията на всички места ще спрат. Облачността от север ще продължи да се раздира и понижава, в доста региони до най-вече слънчево. Това заяви за организация „ Фокус ” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Ще духа до сдържан североизточен вятър, с него ще продължи да прониква леден въздух. Максималните температури ще са най-вече сред 1° и 6°. Атмосферното налягане ще се покачва и ще е доста по-високо от междинното за месеца.
По Черноморието ще духа сдържан, краткотрайно и мощен север-североизточен вятър. Облачността от север ще се раздира и понижава до най-вече слънчево. Сутринта тук-там в крайните южни региони към момента ще превалява дъжд или влажен сняг. Максимални температури сред 4° и 8°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините до обяд облачността ще е забележителна, с валежи от сняг основно в южните региони на страната. След обяд облачността ще намалее до най-вече слънчево. Ще духа до сдържан източен вятър. Ще е по-студено с оптималната температура на 1200 метра към минус 1°, на 2000 метра - към минус 6°.
В четвъртък и петък заран ще бъде студено, с минимални температури най-вече сред минус 5° и 0°, в първия ден в обособени региони в Северна България и котловините до минус 8°, минус 10°. Дневните ще се покачват и в петък тук-там ще доближават 10°. В утринните часове тук-там в низините ще се образува мъгла или ниска облачност, денем облачността ще е раздрана, в доста региони до слънчево.
В четвъртък вятърът ще се ориентира от югоизток, в петък - от югозапад. В планините ще бъде най-вече слънчево, там ще се затопли повече. В петък по-късно денем ще стартира заоблачаване, а вятърът ще се ориентира от запад.
В събота облачността ще е променлива, по-често забележителна. На обособени места ще има слаби валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, минималните температури ще са по-високи спрямо предходните дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР