Днес сутринта ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд

...
Днес сутринта ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд
Коментари Харесай

Слънце, но след това дъжд

Днес сутринта ще бъде най-вече слънчево, само че още преди обяд облачността ще стартира да се усилва и до края на деня на доста места, основно в Централна и Източна България ще има превалявания от дъжд. На места преваляванията ще са краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад, преди обяд в Източна България - от югоизток. Максималните температури, в множеството региони, ще бъдат сред 26° и 31°, в София към 26°.

Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

В планините облачността ще най-вече забележителна и основно в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра - към 13°.

Над Черноморието облачността също ще се усили и след обяд ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан юг-югоизточен вятър, който по-късно денем ще се ориентира от север-северозапад и краткотрайно ще се усили. Максималните температури ще са 26° - 28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР