Днес стартира съвместната коледна благотворителна кампания на Самекс ЕООД, представител

...
Днес стартира съвместната коледна благотворителна кампания на Самекс ЕООД, представител
Коментари Харесай

БЧК с кампания за топъл обяд за деца

Днес започва взаимната коледна благотворителна акция на Самекс ЕООД, представител на веригите KFC, Dunkin’ Donuts и Nordsee, и БЧК в поддръжка на идеята „ Топъл обяд “ в учебно заведение.

Това оповестяват от БЧК.

В интервала 9 ноември 2017 година – 3 януари 2018 година чиновниците във веригите заведения за хранене в цялата страна за седма поредна година ще набират средства за обезпечаване на безвъзмезден обяд в учебно заведение за нуждаещи се български деца от социално-слаби фамилии.

Средствата ще се подаряват посредством отчисления на % от продажбата на лични артикули на компанията и от дарения на клиенти и чиновници на касите в заведенията за хранене от трите вериги на територията на страната. Компанията е дарила досега почти 300 000 лева, с които са обезпечени 150 000 безвъзмездни обяда.

През уч. 2017/2018 година 1 600 нуждаещи се деца ще получават всеки образователен ден безвъзмездна топла храна в учебно заведение на територията на 25 области в страната. Програмата, която се реалзира към този момент 13 години има за цел да се подкрепи физическото развиване на деца в неравностойно състояние и посредством топлия обяд те да се върнат в класните стаи. Осигуряването на храна на някои изключително уязвими възпитаници посредством включването им в плана „ Топъл обяд” е единствената опция те да посещават постоянно образователните занятия. До в този момент програмата е обхванала 14 500 деца от цялата страна.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР