Днес станаха две неща ясни. Първото ясно е, което и

...
Днес станаха две неща ясни. Първото ясно е, което и
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Стана ясно, че мнозинството е ГЕРБ, ДПС, „Възраждне“ и ИТН

„ Днес станаха две неща ясни. Първото ясно е, което и през днешния ден се потвърди изрично, че единствената опция на това ръководство е Българска социалистическа партия. Няма друга опозиционна група в българския парламент. Второто е, че през днешния ден стана ясно какво е болшинството в Народното събрание – ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ Възраждане “ и „ ИТН “. “ Това съобщи заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски на брифинг в Народното събрание.

„ Колкото и да изясняват от „ Възраждане “ и от Има Такъв Народ, че с негласуването си се разграничават от всичко – не, в тази зала се броят гласовете и когато нямаш 37 гласа „ за “, „ срещу “ или „ въздържал се “, те автоматизирано отиват в гласовете „ за “ обещано решение “, акцентира той.

По неговите думи, в случай че „ Възраждане “ и Има Такъв Народ бяха дали своят вот „ срещу “, нямаше да има определен подуправител на НЗОК. „ Това се случва с всяко значимо решение “, обърна внимание социалистът.

„ Българска социалистическа партия ще продължи да бъде алтернативата на това ръководство с ясни оферти. Включително за Здравната каса предложихме опция – проф. Жени Стайкова. Тя е без сигнали в ДАНС и в прокуратурата – чист специалист и експерт. Отхвърлиха я, с цел да стигнат до пазарлъка за тези 8 милиарда на Здравната каса и до абсурда в пленарна зала, където се заплашваха и обиждаха. Единственото, което ги крепи са тези 8 милиарда, за които през днешния ден се сбиха, на следващия ден ще е за нещо друго “, заключи Свиленски.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР