Днес, след повече от тримесечно закъснение, започна новият сезон във

...
Днес, след повече от тримесечно закъснение, започна новият сезон във
Коментари Харесай

Валтери Ботас спечели първото състезание във Формула 1 през 2020 година

Днес, след повече от тримесечно забавяне, стартира новият сезон във Формула 1. Състезание на австрийската писта " Ред Бул Арена " се организира без аудитория според противоепидемиологичните ограничения, които се постановат в целия свят. За сметка на това то беше доста забавно с драма най-после.

Валтери Ботас завоюва с Мерцедес, като водеше през цялото съревнование. за сметка на това зад него вреше и кипеше и неговият съотборник Люис Хамилтън, макар че финипира трети не се качи на подиума.

Хамилтън получи наказване преди старта и вместо втори започва пети. Санкцията беше поради несъобразяване с жълти знамена през вчерашния ден.

Ботас резервира първата си позиция на старта. В четвъртата обиколка Хамилтън изпревари Ботас и се изкачи на четвърта позиция. Двата болида на Ферари бяха доста изостанали. Леклерк се движеше шести, а Фетел - десети.

В 12-ата обиколка вторият Макс Весрстапен получи щета на домашната си писта и завърши присъединяване си на " Ред Бул Ринг ". Даниел Рикардо с Рено получи също щета до момента в който се намираше на девета позиция. Пилотът на Рейсинг Пойнт завърши присъединяване си в 22-ата обиколка, като в този миг също беше на девето място.

В 27-ата обиколка Валтери Ботас влезе в бокса. Финландецът бе последван мигновено от съотборника си Люис Хамилтън, който спря незабавно откакто механиците на Мерцедес инсталираха новите гуми на финландеца.

Заради политане от пистата на Кевин Магнусен на пистата излезе колата на сигурността. Това даде опция водачи на всички неспирали да сменят гуми. Колата на сигурността отстрани разликите сред водачите.
 Снимка 486747
Източник:

В края Александър Албън опита да се възползва от проблемите на Хамилтън и да го изпревари за второто място. При маневрата международният първенец не даде късмет на противника си и провокира контакт сред колите. Албън трябваше да напусне. Светоният първенец продължи, само че получи петсекундно наказване.

Това даде късмет на Шарл Льоклер с Ферари да се качи на второ място в крайното класиране, тъй като на финала изостана на към 3 секунди от Хамилтън. Но и Ландо Норис с Макларън се качи на почетната стълбичка. В последните метри той редуцира задатъка на Хамилтън по отношение на него на под 5 секунди и изиргна по радиото. Той съумя в гонене на подиума да даде най-бързата обиколка в края и да завоюва боунс точка.

Так Хамилтън остана четвърти. На пета позиция е още един Макларън - този на Карлос Сайнц. Останалите в точките са: 6 Серхио Перес (Рено), 7. Пиер Гасли (Алфа Таури), 8. Естебан Окон (Рено), 9. Антонио Джиовинаци (Рено) и 10.Себастиан Фетел (Ферари).

Само още Николас Латифи с Уилямс финишира. Всички останали отпаднаха. Другата седмица е второто съревнование за годината на същата писта.
 Снимка 486745
Източник:

След рестарта Фетел докосна в задна дясна гума на Сайнц и се завъртя И отиде на предпоследна позиция.

В 46-ата обиколка от бокса на Мерцедес подредиха и на двамата си водачи да не минават високо през бордюрите. Причината е проблем със скоростната кутия, който съществено тормози тима, а до финала имаше още 25 обиколки.

Люис Хамилтън в собствен жанр незабавно отговори, че ще е доста мъчно да се придържа към това искане от бокса и добави, че съотборникът му Ботас въобще не се преценява и минава нападателно през бордюрите.

В 52-ата обиколка следващо пето отпадане докара до ново излизане на колата на сигурността. Състезанието завърши за Джордж Ръсел, само че събирането на колоната и минаването на всички водачи за повторно през боксовете обърна още веднъж развоя на конкуренцията по-малко от 20 обиколки преди финала.
 Снимка 486748
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР