Днес, след 9 часа, е станал инцидент със стрелба в

...
Днес, след 9 часа, е станал инцидент със стрелба в
Коментари Харесай

След стрелба в училище край Хелзинки: Дете на 12 г. загуби живота...

" Днес, след 9 часа, е станал случай със пукотевица в училище…, при който шестокласник, възпитаник в учебното заведение, е умрял ", разяснява Илка Коскимаки, полицейски шеф, на конференция.

 

Всички въвлечени в случая в град Вантаа, четвърти по величина в страната, са финландци. Извършителят, за който по-рано бе обявено, че е задържан, е употребявал револвер, разрешителното за него е издадено на негов непосредствен.

Нападателят е под 15-годишен и заради това не може да остане в ареста, а ще бъде предаден на обществените служби.

 

Министър-председателят Петери Орпо сигнализира, че е " надълбоко шокиран " от случая, като добави, че мислите му са с жертвите, техните родители, другите възпитаници и учители.
 

Скандинавската страна изживя ужаса на две сходни нещастия при започване на 2000 година

През ноември 2007 година 18-годишен мъж откри огън в гимназия в Йокела, на към 50 км северно от столицата Хелзинки, и умъртви 8 души: шефа, здравната сестра и шестима възпитаници. Нападателят се самоубива след нападението.
 

Година по-късно, през септември 2008 година, в професионално учебно заведение в Каухайоки (западна част на страната) е осъществена пукотевица от 22-годишния Мати Юхани Саари, при която са убити 10 души. Скоро по-късно той също се самоубива.
 
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР