Днес ще внесем проект за решение на парламента за сваляне

...
Днес ще внесем проект за решение на парламента за сваляне
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Внасяме искане да гласуваме в зала сваляне на имунитета на Бойко Борисов

„ Днес ще внесем план за решение на Народното събрание за събаряне на имунитета на господин Борисов. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание, откакто се срещна с импортираните от основния прокурор документи в Народното събрание.
Нинова се аргументира: „ След като те нищо не вършат, Борисов няма доблестта самичък да си го даде, ръководителят на Народното събрание и болшинството тупат топката и го крият, ние поемаме самодейността “, уточни тя.
По думите на Нинова задачата е да се извърши законът. „ 5-дневният период изтече и никой нищо не прави. Целта е да дадем опция на господин Борисов да потвърди думите си, че е почтен по тези каузи. Няма да стане, в случай че не си смъкна имунитета и няма транспарантен и почтен развой “, изясни тя и добави, че към момента има време Борисов да потвърди верността на думите си.
Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява и комисията по имунитетите, за която се приказва в записите от съвещанието на Политическа партия: „ Ще погледнем негативно на такава комисия, не го одобряваме това. Предвижда се тя да тупа топката 6 месеца, с цел да изпере Борисов. Очевидно основаването на такава комисия не е да разкрие истината, а да избави Борисов от наказателно гонене “, уточни тя и добави: „ По-лесният и бърз метод да се разкрие истината е той самичък да си даде имунитета, бързо да се води това дело и да се произнесе самостоятелния съд. “
„ Запознахме се с практиката на предишните Народни събрания, при която се основава анкетна комисия със период сред 3 и 7 дни, а Демократична България и Политическа партия приказват за 6 месеца. Това разумно ли е? “, попита Корнелия Нинова.
Тя обърна внимание и на нещо доста необичайно по отношение на импортираните в деловодството документи: „ Тези документи не са с гриф за сигурност, те са общодостъпни. В същото време не се дава опция да се срещнем с тях. Наложи се документално да желаеме от ръководителя позволение да се срещнем с тях “, уточни Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР