Днес ще се задържи неустойчиво с повече слънчеви часове преди

...
Днес ще се задържи неустойчиво с повече слънчеви часове преди
Коментари Харесай

Времето: Топло с дъжд следобед

Днес ще се задържи неустойчиво с повече слънчеви часове преди обяд. Около и след пладне още веднъж ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта тук-там ще превали и прегърми. Вероятността за градушки е по-голяма в източните региони. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 29 и 34, малко по-ниски по морския бряг, в София – 29 градуса.

По Черноморието облачността ще е променлива, към и след обяд - купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. В обособени региони ще има значителни местни превалявания, вероятни са и градушки. Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър, усилващ се и изменящ посоката си по време на гръмотевична активност. Максималните температури на въздуха ще са 25-29 градуса, на морската вода - 21-22 градуса.

В планините преди обяд ще е най-вече слънчево. Около и след обяд ще се заоблачи и до края на деня на доста места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 22, на 2000 метра - към 15 градуса.

Продължителността на деня е 15, 11 ч.

Атмосферното налягане остава малко по-ниско от междинното за месеца, още малко ще се намали.

В сряда на доста места, основно през втората половина на деня, още веднъж ще превали и прегърми, по-съществено в планинските региони. Слънчеви часове ще има преди обяд. Вятърът ще бъде северозападен, най-вече слаб. Преобладаващите оптимални температури ще са към и над 30 градуса.

В четвъртък вятърът ще стане от изток-югоизток, ще бъде до сдържан. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, тук-там, основно в Северна България, краткотрайно интензивни. Дневните температури едва ще се намалят.

В петък и събота преваляванията ще намалеят като обсег и като активност. Вятърът в западната половина от страната ще отслабне и ще стихне, в източната - ще бъде с южна съставния елемент, слаб до сдържан. Температурите ще се покачват и в обособени региони ще доближат и надвишават 35 градуса. В неделя и понеделник от северозапад ще нахлува относително по-хладен въздух. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, краткотрайно интензивни, вероятни са и градушки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР