Днес ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, в Дунавската

...
Днес ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, в Дунавската
Коментари Харесай

Проникващ студен въздух смъква леко температурите

Днес ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан, в Дунавската низина – краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад и с него ще продължи да прониква релативно леден въздух. Максималните температури ще са от 25-27° тук-там в Северозападна България до 32-34° в източните региони от страната.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове ще има ниска слоеста облачност, само че бързо ще се раздра и намалее. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 28° и 31°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е към 27°.

До сутринта в масивите от Западна България към момента ще има купеста и купесто-дъждовна облачност, тук-там с краткотрайни превалявания и гръмотевици, само че явленията ще затихнат и облачността ще се раздира и понижава. През деня ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад, по високите и открити елементи от юг-югозапад. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра - към 14°.

В четвъртък в източната половина от страната ще се задържи най-вече слънчево, а над Западна България към и след обяд още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на обособени места ще превали и прегърми. През нощта против петък и в петък, с увеличаване напразно от северозапад, ще проникне още студен въздух. От запад на изток тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. В събота вятърът ще отслабне, преобладаващите оптимални температури ще са сред 25° и 30°. Облачността ще е променлива, постоянно намаляваща до слънчево време.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР