Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността,

...
Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността,
Коментари Харесай

Днес е кулминацията на майската жега

Днес ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни след пладне над планинските региони от Южна България. Ще духа сдържан, северно от планините и в Източна България - и краткотрайно мощен югозападен вятър. След пладне в Дунавската низина вятърът ще стартира да се ориентира от североизток и ще се усили.
Ще продължи преносът на топъл въздух и оптималните температури ще бъдат сред 30° и 35°, на обособени места в низините - до 37°. Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще бъде по-ниско от междинното за май.
Над Черноморието ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър, като след обяд по северното крайбрежие вятърът ще се ориентира от североизток. Максимални температури на въздуха: 26°-31°, по-ниски на север от н. Калиакра. Температурата на морската е 14°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни след пладне над масивите от Южна България. Ще духа мощен до плевел вятър от запад-югозапад. Топло с оптималната температура на височина 1200 метра към 26°, на 2000 метра – към 19°.
През нощта против събота вятърът краткотрайно ще се смени със северозападен и през почивните дни дневните температури едва ще се понижат; вероятността за превалявания към момента е дребна.
В понеделник в източната половина от страната ще остане без превалявания, в западната - на обособени места ще превали, в планините и планинските региони с гръмотевици. Температурите ще останат без основна смяна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР