Днес ще поговорим за един интересен начин за отглеждане на

...
Днес ще поговорим за един интересен начин за отглеждане на
Коментари Харесай

Три пъти повече домати, ако спазвате тези правила

Днес ще поговорим за един забавен метод за развъждане на домати, който употребявам към този момент трета година и резултатите са доста окуражаващи. Намерих метода в една градинарска книга и взех решение сама да го опитам. Не знам до какъв брой е верен, само че методът в действителност работи.

Започвам да отглеждам разсада не в средата на март, както е признато, а месец по-рано – в средата на февруари. Ще кажете, че в този случай ще се развие прекомерно доста? И тук е основната загадка: незабавно щом растенията към този момент са относително огромни, скъсявам ги с ножици, тъй че да имат до три листа изпод. Тогава ще се появят издънки, които ще продължат да порастват (получават се в три стъбла) досега на посяване в почвата.

Така оказва се доматите в оранжерията към този момент имат огромен брой съцветия, които стартират да дават плод незабавно на същите тези три стъбла (докато на „ елементарните “ необрязани храсти в същото време има единствено едно съцветие). И плодовете от тях постоянно са повече и по-големи по мярка.

Изводът е следният: от всеки шубрак с тази техника можете да получите годишна продукция три пъти повече от преди. В нашите географски ширини това е значимо, защото доматите узряват доникъде на август и по това време излиза студената роса.

Вижте още: Ето какво би трябвало да извършите, с цел да отгледате едри глави чесън

Прибирайте цялата нова годишна продукция съвсем незабавно, в това число зрелите и незрелите домати. Поставете по-късно доматите в топло помещение. Този способ на прибиране на реколтата ви позволява да контролирате узряването, да избягвате гниенето на корените и да разпределяте преработката на доматите в доматени сокове, зимнина и други продукти.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР