Днес ще бъде студено, с максимални температури между 6 и

...
Днес ще бъде студено, с максимални температури между 6 и
Коментари Харесай

И днес остава студено - кога ще се затопли?

Днес ще бъде студено, с оптимални температури сред 6 и 11 градуса, в София към 6°. Облачността ще е променлива и на обособени места, основно в Източна България, ще има слаби валежи и от дъжд, и от сняг. Ще бъде и прохладно, ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. В мощ е предизвестието от първа степен - жълт код в 9 области в страната.

През нощта вятърът ще отслабне, в доста региони и ще стихне. Над по-голямата част от страната ще доминира ясно време. Сутринта ще е студено с минимални температури сред минус 5° и 0°, в София към минус 3°.

Утре ще бъде слънчево. По-значителни нараствания на облачността ще има над Западна България, само че единствено на изолирани места ще превали слаб дъжд, а в планинските региони - сняг. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е слаб до сдържан и с него температурите ще стартират да се покачват - преобладаващите оптимални ще бъдат сред 10 и 15 градуса, в София към 13°.

И в планините вятърът малко ще отслабне, само че ще е все по този начин прохладно - ще бъде сдържан и мощен от северозапад. В масивите в Западна България облачността ще е забележителна и на изолирани места ще превали слаб сняг. В източната половина на страната ще бъде слънчево.

Затопляне се чака и на целия Балкански полуостров. Северозападният вятър на всички места ще отслабне, в доста региони и ще стихне. След обяд от северозапад ще стартира ново нарастване на облачността, като в обособени региони ще превали слаб дъжд.

У нас в петък стоплянето ще продължи. Облачността ще се усили, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд.

През почивните дни ще остане топло, с оптимални температури към 20°. Облачността ще е променлива, тук-там с краткотрайни превалявания от дъжд. Възможно е и да прегърми. В началото на новата седмица ни чака нова порция дъжд и студ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР