Днес ще бъде предимно слънчево. Следобед от запад облачността ще

...
Днес ще бъде предимно слънчево. Следобед от запад облачността ще
Коментари Харесай

Обрат с времето: Очакват ни валежи, ето кога

Днес ще бъде най-вече слънчево. Следобед от запад облачността ще се усилва и до вечерта тук-там в Западна България ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан вятър от югозапад. Минималните температури ще са сред 13° и 18°, в София - към 13°, а оптималните температури ще са сред 27° и 32°, в София – към 28°.

Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще бъде по-ниско от междинното за месеца.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, с раздрана висока облачност. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 26° и 30°. Температурата на морската вода е 15 - 16°. Вълнението на морето ще е към 3 бала.



В планините ще бъде най-вече слънчево, следобяд с краткотрайни нараствания на облачността и до вечерта тук-там в масивите от Западна България ще има краткотрайни превалявания. Ще духа сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра - към 14°.

В сряда ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места в страната ще има превалявания , в Северна и Западна България ще са краткотрайно интензивни и обилни по количество, с гръмотевични стихии. Вятърът ще е сдържан и мощен, сутринта от юг-югозапад, по-късно денем и през нощта против четвъртък ще се ориентира от северозапад.

Температурите ще са към момента относително високи, минималните - сред 13° и 18°, а оптималните от 18°-20° в западните до 28°-29° в източните региони. В четвъртък ще се задържи със забележителна облачност и превалявания, на повече места в Южна и Източна България. С сдържан северозападен вятър понижението на температурите ще продължи.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР