Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд над планинските райони

...
Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд над планинските райони
Коментари Харесай

Много сериозно захлаждане и сняг за Гергьовден!

Днес ще бъде най-вече слънчево, след обяд над планинските региони с краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 22° и 27°. В събота и неделя с югозападен вятър ще остане относително топло, само че облачността от запад ще се усили и в Западна България дневните температури ще са малко по-ниски. Ще стартират валежи – през първия ден след обяд единствено на обособени места в западните региони и Рило-Родопската област, в неделя – на повече места в Западна и Централна България; в югозападните региони са вероятни обилни количества.

В неделя в Източна България южният вятър ще се усили, ще има повече слънчеви часове и температурите към момента ще са високи. В понеделник вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира бързо и сензитивно захлаждане, което до вечерта ще обхване Западна и Централна България. Там ще има и интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии. Във вторник ще бъде много прохладно и хладно, най-вече облачно, тук-там, основно в Централна и Източна България, с превалявания.

Най-висока е вероятността за обилни количества дъжд в източните региони, в Централна Северна България и в южната част на Родопите. В Западна България в регионите с надморска височина над 900-1000 метра през нощта против вторник и във вторник ще вали сняг. В сряда и четвъртък ще стартира усъвършенстване на времето. Валежите ще са на малко места, вятърът последователно ще отслабне, през втория ден ще се обърне от юг. Облачността ще е раздрана, ще понижава и до слънчево. Дневните температури ще се покачат, само че в сряда ще са към момента по-ниски от нормалните за първата половина на май.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР