Днес шефът на ЕК Жан-Клод Юнкер обяви, че иска да

...
Днес шефът на ЕК Жан-Клод Юнкер обяви, че иска да
Коментари Харесай

ЕС слага край на смяната на времето?

Днес шефът на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер разгласи, че желае да постави завършек на промяната на  време то - на  лятно  и  зимно .

След като над 80 % от европейците, взели участие в онлайн- допитване  по тематиката, се оповестиха срещу промяната на  време то,  Брюксел  ще се съобрази с тяхното мнение, съобщи Юнкер пред немската телевизия ZDF, заяви Дойче веле.

" Би било в действителност безсмислено да се допитваме до европейските жители, а след това да не се съобразим с мнението им ", сподели Юнкер и добави, че след съответното решение на Еврокомисията на ход са Европарламентът и страните-членки на Европейски Съюз.

Най-успешната анкета в историята на Европейски Съюз

В онлайн- допитване то на Европейска комисия участваха общо 4,6 милиона души, което го прави най-успешната анкета в историята на Европейски Съюз. Досега в онлайн-допитвания на Европейска комисия са взели участие най-вече 500 хиляди души. Две трети от всички дали своят вот са от Германия, което обаче не омаловажава крайния резултат, защото към 1,6 милиона участници в анкетата идват въпреки всичко от други страни-членки на Европейски Съюз.

Отдавна се спори дали въобще има смисъл от безконечното преместване на  стрелки те. През февруари тази година в дебата се намеси и Европейският парламент, който прикани Еврокомисията да изследва преимуществата и минусите и вероятно да анулира съответната наредба. Евродепутатите се позоваха в това число на проучвания, съгласно които прекосяването от  зимно  към  лятно  часово  време  и противоположното е обвързвано с отрицателни последствия за здравето на индивида. В резултат Еврокомисията инициира онлайн- допитване то, което продължи от началото на юли доникъде на август.



Откога местим  стрелки те?

От 1996 година насам всички страни в Европейски Съюз местят  стрелки те на часовника: в последната неделя на март с един час напред и с един час обратно в последната неделя на октомври. В Германия  лятно то часово  време  (в сегашната му форма) е въведено през 1980 година за да се пести сила. Другаде в Европа въвеждат  лятно то  време  още през Първата и Втората международна война или пък по  време  на петролната рецесия през 1970-те години. В България  лятно то часово  време  се вкарва за първи път през 1979 година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР