Днес се състоя среща, инициирана от Президента с кандидата за

...
Днес се състоя среща, инициирана от Президента с кандидата за
Коментари Харесай

Костадинов: Получихме сигнал от служители на НСИ! Статистиката се манипулира под диктата на Асен

Днес се състоя среща, инициирана от Президента с претендента за длъжностен Министър-председател – Димитър Главчев и се организираха съвещания с представителите на парламентарните групи в 49-то Народно заседание. Поводът е идните избори и номинациите за длъжностен кабинет.
За първи път консултациите се организират в този формат и той е разследване на недалновидните и недомислени конституционни промени, осъществени и гласувани от към този момент разпадналата се сглобка.
На срещата ръководителят на “Възраждане ”, Костадин Костадинов уточни, че всички политически организации, които съблюдават националния интерес, би трябвало да работят за висока изборна интензивност, оповестяват от пресцентъра на партията.
“Имаме златен и финален късмет на 9 юни да обърнем хода на историята, би трябвало да работим за допустимо най-висока изборна интензивност, тъй като единствено това е в интерес на България и българските национални ползи. Ние поставихме и един доста сериозен въпрос като съобщение, по отношение на това, че има подозрения, че се манипулират данните на формалната статистика в Национален статистически институт (НСИ). На чуването в Народното събрание, ръководителят на Национален статистически институт отхвърли, само че невиждано, след 3 дни, получихме публично писмо от чиновници в Национален статистически институт и импортирано в деловодството на Народното събрание, които декларират тъкмо противоположното ”, съобщи на срещата с Президента, Костадин Костадинов.
Той добави още, че чиновниците на Национален статистически институт цитират писмо на шефката на “Евростат ”. В това писмо, “Евростат ” декларират, че виждат нередности в работата на Национален статистически институт и всичко това се прави под диктата на финансовия министър – Асен Василев.
“Това се прави с концепцията да се изнасилват числата, с цел да влезем в неговия култ – 3% недостиг. Говорим освен за подозрения за злоупотреби с финансови средства, в името на тази доста бленувана цел – влизането в еврозоната, само че и се стига до подправяне на данни на статистиката, което е доста съществено закононарушение. Поради тази причина, ние през днешния ден ще отидем в Национален статистически институт и ще желаяме диалог по тематиката, тъй като е подаден формален сигнал, точно от техни чиновници и се базира на писмо от “Евростат ”, съобщи още ръководителят на “Възраждане ” на консултациите с Президента.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР