Днес се проведе виртуална донорска конференция в подкрепа на страните,

...
Днес се проведе виртуална донорска конференция в подкрепа на страните,
Коментари Харесай

ЕС ще подкрепи най-засегнатите страни от коронавируса

Днес се организира виртуална донорска конференция в поддръжка на страните, които са най-тежко наранени от коронавирусната пандемия. В началото на събитието, стартирало в 13 ч. по Гринуич, Европейски Съюз даде обещание 4,9 милиарда евро за тези страни. Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели, че парите ще бъдат за поддръжка на изключително уязвими страни. Тя добави, че всеки в света би трябвало да има достъп до проби, както и до вероятно лекуване или ваксини, без значение от това къде живее, от коя страна е и по какъв начин наподобява.

Конференцията включва дискусионни панели и речи на водещи европейски политици като Ангела Меркел и Еманюел Макрон.

На донорската конференция, проведена от Европейския съюз и протекла във виртуален формат, бяха обещани 6,15 милиарда евро за битката с ковид, съобщи ДПА. Новината заяви председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Средствата ще са за създаване на лекуване и ваксини за болестта, породено от ковид.

Конференцията завърши, а след нея в интернет се излъчва концерт, на който хазаин ще бъде артистът и кечист Дуейн Джонсън-Скалата, чиято цел е също да активизира средства в битката с ковид. Ще вземат участие Джъстин Бийбър, Шакира, „ Колдплей “, Майли Сайръс и други

Към момента Европейска комисия е събрала 10 милиарда евро за създаването на ваксини, заяви неин представител.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР