Днес се проведе работна среща между представители на туристическия и

...
Днес се проведе работна среща между представители на туристическия и
Коментари Харесай

Антон Хекимян с обещание за 4 млн. туристи на година в София

Днес се организира работна среща сред представители на туристическия и ресторантьорския бранш и претендента за кмет на София Антон Хекимян и претендентите за общински съветници от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, Любомир Минчев, Драгомир Младенов, Димитър Вучев, Йордан Тодоров и Стефан Марков.

„ За мен тази среща е извънредно значима, тъй като бранш " Туризъм " носи едни от най-високите доходи за София “, съобщи Антон Хекимян.
-->
„ Ресторантьорите и хотелиерите демонстрираха, че могат да донесат доста доходи на столицата. 2 милиона туристи са посетили София през 2019 година Поемам отговорност до 3-4 години София да има 4 милиона туристи на година. “

„ От ГЕРБ-СДС ще създадем Борд по туризма към Столична община , той ще събере най-хубавите специалисти по целите на града. Ще създадем и бранд " Идентичност " - София би трябвало да има знак, който да изберем дружно с Вас. “

„ В София би трябвало да бъде развиван конгресен, фестивален, културно- исторически, кулинарен и набожен #туризъм. Следващата ни цел - да не идват туристи единствено за нощувка или две, а да накараме посетителите на града да остават за повече време “, добави претендентът за кмет.

Спортът е доста значима тематика за столицата ни. Той ще притегля туристи за огромни шампионати и събития. София ще е с друго лице - не град на дребните планове, а подобен който да се конкурира с огромните столици, заяви Антон Хекимян.

София би трябвало да има свое приложение - екскурзиантът слиза от самолета и си купува карта, която ще е в мобилния му телефон. На нея ще има всички културно-исторически забележителности, всички хотели и заведения.

Трябва да има цялостна маркетингова акция за София - място за туризъм, занимания и сигурност. Туристите би трябвало да знаят, че всяко място в столицата ни, ще носи позитивна страст, съобщи още Хекимян.

„ 7 млн. лв. сме икономисали на секторите с ограниченията за дребния и междинния бизнес. Ковид, хиперинфлация и чегъртане - главните ни опити последните 2 години бяха да запазим София. Сега следва да работим и за доразвиването на туризма “, сподели досегашният ръководител на Столичния общински съвет Георги Георгиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР