Днес се очаква управляващата коалиция да представи финансови, социални и

...
Днес се очаква управляващата коалиция да представи финансови, социални и
Коментари Харесай

Правителството обявява нови социални и икономически мерки

Днес се чака ръководещата коалиция да показа финансови, обществени и стопански ограничения, свързани с корона рецесията. За част от тях ще са нужни и законодателни промени. Тази поръчка направиха предходната седмица водачите на партиите в обединението. Някои от целите на Обединени Патриоти ще бъдат изтеглени напред във времето, разгласи тогава вицепремиерът Красимир Каракачанов, като уточни измежду значимите за тях тематики възрастните хора, демографската рецесия и българските общности в чужбина.

След като разгласи измененията в кабинета, министър председателят Бойко Борисов не е имал обществени изяви. Той не се яви на гласуването на рокадите в Народното събрание, като от Министерския съвет оповестиха, че е под карантина поради позитивен тест за ковид на началника на кабинета си Деница Желева. Часове по-късно повторният тест на Желева даде негативен резултат, а измежду всички тествани в Министерския съвет са открити четирима инфектирани чиновници, само че нито един от тях не е от екипа на премиера.

Каква е тази карантина от 2 часа - няма такава карантина за българските жители, възмути се тази заран депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски пред Би Ти Ви.

Припомняме промените в кабинета на Борисов:

Досегашният здравен министър Кирил Ананиев се завърна в министерството, където има най-дълъг стаж - финансите. Начело на здравното министерство застана шефът на Александровска болница проф. Костадин Ангелов. Вътрешното министерство пое шефът на Групово дело " Национална полиция " Христо Терзийски. Зам.-министър на стопанската система Лъчезар Борисов смени Емил Караниколов. Вицепремиерът на " Обединени Патриоти " Марияна Николова ще съвместява и отговорностите на министър на туризма.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР