Днес се очаква Иван Гешев да направи пред мониторингова група

...
Днес се очаква Иван Гешев да направи пред мониторингова група
Коментари Харесай

За кожата на един прокурор – битката се пренася в Европарламента

Днес се чака Иван Гешев да направи пред мониторингова група в Европейския парламент значими разкрития, с които да отвърне на вчерашното решение на Висш съдебен съвет, с което той бе освободен от поста си.

Изслушването в Европарламента бе свикано от Мониторинговата група за народна власт, господство на закона и съществени права към комисията LIBE (Комисия за цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи). То е планувано от 10:00 до 11:30 ч. българско време и е закрито за публицисти.

Идеята е евродепутатите да бъдат осведомени с измененията в Закона за правосъдната власт, както и с неочакваното развиване по каузи, които Европейският парламент следи от години, както и въпроси, зараждащи от изминал запис от съвещанието на управлението на „ Продължаваме промяната “, изясни евродепутатката Елена Йончева във Facebook. Единствено тя от българските евродепутати взе участие в мониторинговата група.

България е под наблюдаване от 2020 година за демокрацията в страната, върховенството на закона, отчетността на основния прокурор, медийната независимост, битката с корупцията и развиването на знаковите следствия на политици, в това число „ Барселонагейт “, фотосите с кюлчетата и пачките в чекмеджето на премиера Бойко Борисов, записа, в който той споделя, че ще унищожи политически съперник и други, подсети Йончева пред БНР в неделя.

Борисов и Гешев са канени два пъти в тази работна група през 2020-2021 година, само че не са се явявали персонално, а са изпращали заместници.

Етикети: Европейски парламентИван Гешев
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР