Днес се очаква да бъде внесено искане от прокуратурата в

...
Днес се очаква да бъде внесено искане от прокуратурата в
Коментари Харесай

Цалапица е настръхнала! Остават ли в ареста близнаците помагачи

Днес се чака да бъде импортирано искане от прокуратурата в Районния съд в Пловдив за налагане на непрекъсната мярка „ задържане под стража “ на 19-годишните близнаци Валентин и Борислав Динкови.

Двамата са помогнали на 30-годишния Рангел Бизюрев, упрекнат в убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Стамболийски, да зарови тялото на младежа в покрайнините на Цалапица. Те са обезпечили на убиеца  лопати, кирка и мотика, а по-късно са затрупали тялото със строителни боклуци от близкото бунище край Цалапица. По-късно са откарали Бизюрев до дома му, като по този начин са му помогнали да избегне наказателното гонене против него.
-->
Вчера поданици на Цалапица, за трета поредна вечер се събраха на митинг, с искане за бързо следствие на убийството на 24-годишния мъж. Те блокираха автомагистрала " Тракия ", където опънаха транспаранти с искане за обективна присъда. Преди това с едноминутно безмълвие уважиха паметта на Димитър. Хората упорстват близнаците да бъдат привлечени като съучастници в закононарушението.

Двамата близнаци бяха арестувани в понеделник и привлечени като обвинени за укривателство. Предстои съдът да насрочи съвещание по настояването на прокуратурата.  При гледането на мярката се чака пред правосъдната палата още веднъж да се съберат близки на убития Димитър и поданици на Цалапица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР