Днес се навършват три години от встъпването в длъжност на

...
Днес се навършват три години от встъпването в длъжност на
Коментари Харесай

Днес се навършват три години от встъпването в длъжност на Румен Радев и Илияна Йотова

Днес се навършват три години от встъпването в служба на Румен Радев и на Илияна Йотова като президент и вицепрезидент на Република България, написа Novini.bg.

През идващите месеци се чака президентът да предложи промени в Конституцията, свързани със правосъдната власт. Миналата година президентът стартира съвещания за нуждата от ремонти в главния закон, които не престават и през 2020 година. Миналата година президентът пък инициира диспути за проблемите в изборния развой.

От началото на мандата си президентът на България е упражнил правото си на несъгласие 19 пъти. В 16 от случаите е оспорвал обособени разпореждания, а три пъти напълно признатите закони. Всичките върнати закони бяха наново признати в Народното събрание, даже и този, който обезмисли преференциите.

За съпоставяне предшествениците му Петър Стоянов и Росен Плевнелиев даже за задачите си мандати са налагали несъгласие по-малко пъти. Общо за два мандата Георги Първанов е упражнил това свое право 32 пъти.

С последното отхвърлено несъгласие депутатите позволиха и граждански да може да оглави военното разузнаване.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР