Днес се навършват три години от трагедията в Хитрино. В

...
Днес се навършват три години от трагедията в Хитрино. В
Коментари Харесай

Навършват се три години от трагедията в Хитрино

Днес се навършват три години от нещастието в Хитрино. В ранното утро на 10 декември 2016 година дерайлира товарен трен с полипропилен, провокира гърмеж, от който починаха 7 души, а ранените бяха 29. Трагедията на жителите провокира вълна от съпричастност. За няколко дни в дарителската сметка на БЧК бяха събрани над 2 млн. лева, с които бяха обезщетени потърпевшите поданици на селотоь, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама
Три години по-късно Хитрино се възвръща. Къщите са издигнати. Хората към този момент живеят в тях.

Стефан Стефанов е един от героите в Хитрино. На 10 декември той извади на безвредно място фамилията си и се върна с пожарникари и спасители да вади хора от руините. Той беше награден от Министерство на вътрешните работи за неговата почтена постъпка.

Стефан Стефанов: Мъчим се да живеем. Селото върви на добре. Дано не се случва това нещо в нашата страна в никакъв случай.
Николай Цачев, гражданин на Хитрино: В новия ми дом се усещам добре. Материалното се възвърне, само че тоя психически миг, който претърпях в никакъв случай не мога да го не помни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР