Днес се навършват 29 години от премиерата на филма Хубава

...
Днес се навършват 29 години от премиерата на филма Хубава
Коментари Харесай

Филмът „Хубава жена”: Съвременната приказка за Пепеляшка

Днес се навършват 29 години от премиерата на кино лентата „ Хубава жена ” („ Pretty woman ”). Историята за актуалната Пепеляшка се трансформира в една от най-популярните сантиментални комедии в историята на киното. И до през днешния ден сантименталната комедия остава един от любимците на публиката.
 
Джулия Робъртс добива международна известност точно с този филм. Тя е в ролята на проститутката Вивиан, която инцидентно се среща с богат предприемач - актуалният принц - Едуард (Ричард Гиър), а „ мимолетната им връзка ” прераства в невероятна обич.
 

Името на кино лентата в действителност в началото било „ 3000 $ ” - толкоз е сумата, за която се спогаждат Вивиан и Едуард, с цел да остане тя няколко дни с него. Заглавието е заменено, когато в саундтрака на продукцията е определена песента „ Хубава жена ” на Рой Орбисън.
 
Любопитно е, че за ролята на Вивиан били поканени Моли Рингуалд, Мег Райън и Дарил Хана. Те обаче отхвърлят ролята, страхувайки се, че обликът на продажница ще навреди на имиджа им или на бъдещото им кариерно развиване. Предложението за ролята не одобряват също Унона Райдър и Мишел Пфайфър.
 
Ричард Гиър също не приема от раз да се превъплъти в облика на милионера Едуард Люис. Но Джулия му изпраща записка с гореща молба да одобри. И той се съгласява. За неговата роля са обсъждани имената и на Ал Пачино, Дензъл Уошингтън, Кристофър Рийв, Даниел Дей-Люис.-->
 
Роля във кино лентата, трансформирал се в класика, отхвърля и Деми Мур. Тя получила предложение да изиграе съквартирантката на Вивиан - Кит, само че отхвърля офертата.
 
И въпреки всичко още една актриса може да се похвали, че е „ Хубава жена ”. Истината е, че на плаката на кино лентата красивото тяло не е на Джулия Робъртс. С помощта на компютърна обработка нейната глава е сложена върху фотография на друга актриса - Шели Мишел.
 
Има още редица обстоятелства към снимането на кино лентата, които публиката научава години по-късно. Като да вземем за пример това, че сцената, в която Едуард свири на роял, е безусловно достоверна. Нещо повече- Ричард Гиър самичък съчинява тази мелодия. Колието, което Едуард подарява на Вивиан в друга сцена, пък е изцяло същинско - коства 250 000 $ и по време на фотосите е охранявано от телохранители.

Притеснения са имали и международно известни автомобилни концерни.
 
„ Порше ” и „ Ферари ” отхвърлят да дават за фотосите на кино лентата свои коли. Компаниите се притесняват, че у фена ще зародят неправилни асоциации за тези марки. Затова в първите подиуми от кино лентата Едуард ръководи персоналната кола на единия от продуцентите - Нанси Грос, спортният автомобил „ Lotus Esprit ”. След като кино лентата се появява на огромен екран, продажбите на модела скачат три пъти.
 

Разходите по снимачния развой на лентата възлизат на 14 млн. $, а приходите доближават 464 млн. лв.. Джулия Робъртс добива международна известност точно с този филм, който се трансформира в една от най-популярните сантиментални комедии в историята на киното.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР