Днес състав на Варненския окръжен съд остави без уважение молбата

...
Днес състав на Варненския окръжен съд остави без уважение молбата
Коментари Харесай

Съдът във Варна остава в ареста Петър, който прегази с БМВ балетиста Мартин Чикалов

Днес състав на Варненския областен съд остави без почитание молбата на Петър З., обвинен за причиняване гибелта на балетиста от варненската опера Мартин Ч., против избраната му мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

``
реклама

Така 25-годишният недееспособен лидер остава в ареста. Разследването против него завърши единствено 50 дни, откакто Петър З., управлявайки автомобила си без шофьорска брошура и с превишена скорост, блъсна Мартин Ч., избяга от местопроизшествието и се укри. 

Тежкият пътен случай стана на 10 септември тази година на многолюден варненски бул. до Морската градина. След задържането на причинителя, предизвикал гибелта на 38-годишния Мартин Ч., Окръжната прокуратура във Варна го притегли като обвинен за закононарушение по член 343, алинея 3, оферти 6 и 7, писмен знак „ б “, по отношение на алинея 1, писмен знак „ в “, по отношение на член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс. Това действие се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 15 години. 

Въпреки че следствието е завършено и са разпитани 17 очевидци, съгласно Окръжната прокуратура във Варна не е отпаднала опцията Петър З. да извърши друго закононарушение, в случай че е на независимост, както и да се укрие. Прокуратурата е събрала доказателства, които характеризират обвинения и не са в негова изгода.

Варненският областен съд одобри причините на прокуратурата и със свое определение остави без почитание молбата на 25-годишния Петър З. да излезе от ареста.

Определението предстои на обжалване пред Апелативния съд.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР