Днес с умерен, в Дунавската равнина и временно силен северозападен

...
Днес с умерен, в Дунавската равнина и временно силен северозападен
Коментари Харесай

Температурите леко се понижават, градусите до 32°

Днес с сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно мощен северозападен вятър ще нахлува студен въздух и температурите ще се намаляват.

Облачността над страната ще е променлива и тук-там, основно в Източна и Южна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия за местни интензивни превалявания и градушки. Без превалявания ще е в западната и централна част от Дунавската низина. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 27° и 32°, в София - към 27°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, над северното крайбрежие постоянно забележителна – купеста и купесто-дъждовна. На места там ще превали временен дъжд с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще е най-вече сдържан. Максималните температури ще бъдат 29°-31°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с наклонност на намаляване.

Над планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна. На доста места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 16°.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР