Днес рухна поредният мит на кръга Капитал на олигарха и

...
Днес рухна поредният мит на кръга Капитал на олигарха и
Коментари Харесай

ДПС: Ще разкрием кои сглобиха схемата Магнитски

Днес рухна следващият мит на кръга " Капитал " на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев и техните проксита в Народното събрание и в изпълнителната власт. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи и ръководител на ПГ на Движението Мустафа Карадайъ, разяснявайки на брифинг в Народното събрание така наречен " златни паспорти ".

Народното събрание отхвърли през днешния ден импортираните от Движение за права и свободи два законопроекта. Първият анулира даването на капиталово поданство, вторият разпорежда на ДАНС да извърши цялостна инспекция на всеки един даден така наречен " златен паспорт ". Управляващото болшинство гласоподава на първо четене държавния план, който анулира процедурата, само че не планува инспекция на издадените " паспорти " от 2013 година до през днешния ден.

Станахме очевидци на следващата неистина, съобщи Карадайъ и напомни уверенията на болшинството и на премиера Кирил Петков, че ще поддържат плановете на Движение за права и свободи. Министър-председателят даже пое обществен ангажимент за това.

Действията им демонстрираха тъкмо противоположното, възмути се Мустафа Карадайъ.

Митът освен че рухна, само че следите водят към същия този кръг, съобщи и зам.-председателят на Движение за права и свободи и на Парламентарната група на Движението Йордан Цонев. И акцентира: " Митът рухна, тъй като се видя, че Движение за права и свободи не прави тези промени през днешния ден, с оглед измислената мотивация за глобата във връзка с златните паспорти на нашия сътрудник Делян Пеевски. А Движението е имало такава позиция доста преди тези наказания - още при въвеждането на опциите за капиталовото поданство по тази процедура, която Народното събрание закри през февруари и март предходната година. ".

Видя се в зала, че Движение за права и свободи в никакъв случай не е подкрепяло тези текстове, било е срещу. Движение за права и свободи е подкрепило ветото на президента Плевнелиев върху тези текстове, само че те са минали и то не без присъединяване на Синята коалиция - част от прокситата на Прокопиев, съобщи Йордан Цонев.

Медиите на този кръг не престават да приказват лъжи и откровени неистини. Затова през днешния ден желаеме да изтъкнем, че по същото време (направихме си труда да проверим) и " Капитал ", и " Дневник " буйно са защитавали капиталовото поданство, акцентира Цонев.

Така че, в случай че приказваме за катарзис, то катарзисът май настава там. И катарзисът настава там не за друго, а тъй като в този момент - около инспекциите, около приемането на закона, около всичко, което прави Движение за права и свободи от месец и половина насам, ще се види, че  следите водят към тях. Следите водят към техни капиталови планове с китайски жители, с китайски вложители, към сегашните ръководещи. Към двамата съпремиери, към шефа на Агенцията за поощряване на вложенията, съобщи още Йордан Цонев.

Затова ние толкоз доста държахме да бъде признат нашият текст за цялостна инспекция на всяко едно капиталово поданство. Защото единствено тогава ще рухне митът за присъединяване на сътрудника Пеевски, митът (както рухна днес) за законодателното присъединяване на Движение за права и свободи и ще излязат нескрито същинските търговци на българско поданство и на престояване в страната, което също е прийом да разрешиш на непознати жители да се разхождат из Европа свободно, акцентира зам.-председателят на Движение за права и свободи.

По тази тематика Движение за права и свободи ще отиде до дъно и ще покажем кои са същинските ползватели на тази екстра, кои са осребрили тази опция и кои сглобиха схемата " Магнитски ".

В резултат на гласуването видяхте двуличието, само че маските паднаха. Всички се кълняха, че всичко би трябвало да се освети и да се ревизира, само че никой не поддържа законопроекта на Движението за права и свободи, с който  настояваме за цялостна инспекция на всеки съответен случай на така наречен " златни паспорти ", съобщи и зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид.

" Нещо повече - предходната седмица всички видяха, че персонално министър председателят Кирил Петков, се спря пред нас и даде обещание поддръжка на нашия законопроект за цялостна инспекция. Но видяхме, че той се опасява от нещо ", продължи Хамид. И попита: " От какво се опасява Кирил Петков?От какво се опасява Асен Василев? Че са разпоредили на цялата тяхна тайфа да отхвърлят заедно законопроекта? От какво ги е боязън? "

Дали ги е боязън, че ще излязат нескрито всички тези китайци, с които са работили и още работят? Дали ще излязат всички далавери на кръга „ Капитал “? Това Вие ще го научите скоро. Но следите водят към този дребен кръг. Към марионетките на олигарха Иво Прокопиев. Марионетките се споделят Кирил Петков и Асен Василев, съобщи Хамид Хамид.

" Проверете по концесията на летище Пловдив, проверете публичните поръчки. Дали това не са същите китайци, на които Асен Василев открадна интелектуална благосъстоятелност със своите съдружници и продаде на китайците за някой лев? Дали това не са същите китайци – представители на техните служби, за които от дълго време ни сигнализират Европейската комисия и Европейският съюз? Дали това не са същите китайци, които влагат в индустриална зона Божурище, където отново посредством Стамен Янев и тогавашният предприемач Кирил Петков инвестиция, купена за 108 000 лева, препродадена за стотици милиони в тази голяма спекулация, дали откъм гърба не прозира отново индивидът с розовите бузки? Преценете сами ", съобщи още националният представител от Движение за права и свободи.

Ние ще изкараме всичко до край за всеки съответен случай. Защото всички през днешния ден се надпреварваха кой първи е предложил да отпадне текста за капиталовото поданство. Но стана ясно, че това е направено на 29 ноември 2012 година от народния представител на Движение за права и свободи, почитаемия Четин Казак. Още преди да бъдат признати наредбите на второ четене, той предлага да не бъдат гласувани и да отпадат от законопроекта, акцентира още Хамид Хамид.

Искаме цялостна инспекция. Ако Народното събрание и министерски съвет настойчиво отхвърлят да извършат тази инспекция, с цел да прикрият някого, а този някой всички знаем кой е - човечето с розовите бузки, ние ще сезираме за всеки съответен случай прокуратурата на България, увери Хамид Хамид.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР