Днес ректорът на Медицински университет „Проф. Параскев Стоянов проф. д-р

...
Днес ректорът на Медицински университет „Проф. Параскев Стоянов проф. д-р
Коментари Харесай

Проф. Красимир Иванов: Новата апаратура за артроскопско лечение е пореден етап от програмата на МУ-Варна за повишаване качеството на обучение

Днес ректорът на Медицински университет „ Проф. Параскев Стоянов " проф. доктор Красимир Иванов и началникът на катедрата по ортопедия и травматология в МУ - доцент доктор Димитър Райков показаха най-новото съоръжение за безкръвни интервенции на стави, внедрено в Клиниката по ортопедия и травматология на университетската МБАЛ „ Света Анна - Варна ", която е и база за образование на студенти.
Допълнителният инструментариум към дареното преди година от МУ-Варна високотехнологично артроскопско съоръжение е следващ стадий от програмата ни за повишение качеството на образование на студенти, специализанти и докторанти и в унисон с политиката на МУ - Варна за вложения във високотехнологично опазване на здравето в морската столица, сподели ректорът проф. доктор Красимир Иванов.

Новата настройка е последно потомство и Варна е измежду дребното български градове, разполагащи с подобен клас съоръжение, изясни доцент доктор Димитър Райков. Апаратурата ще дава опция за артроскопия на дребните стави - глезенна, лакътна и гривнена. Това ще даде доста нови благоприятни условия за безкръвно лекуване на пациентите на клиниката и ще облекчи доста работата на хирурзите, посочи експертът. Част от новата настройка е и артроскопска помпа, която ще усъвършенства работата в операционната зала и ще даде по-голяма експедитивност и акуратност на хирургическите интервенции. Година след първия стадий от университетската инвестицията в артроскопска инсталация в МБАЛ „ Света Анна ", в Клиниката с нея сполучливо са оперирани 191 пациенти.

Студентите ще организират занятията си университетската база в болница „ Св. Анна - Варна " в 2 зали, актуализирани със средства на здравното заведение и оборудвани от МУ - Варна.

За всички нас ще бъде наслаждение да работим с новата инсталация, сподели зам.-изпълнителният шеф на МБАЛ „ Света Анна " доктор Антон Станев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР