Днес пуснахме 6,5 км. участък от АМ Европа“ между Драгоман

...
Днес пуснахме 6,5 км. участък от АМ Европа“ между Драгоман
Коментари Харесай

Министър Шишков: Асфалтът на Западната тангента на София също не отговаря на стандартите

Днес пуснахме 6,5 км. сектор от Автомагистрала „ Европа “ сред Драгоман и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “. Целта бе да облекчим придвижването за празниците. Форсирахме строителя да приключи сектора по-бързо. Цялото трасе ще е готово в края на май месец, имаме такова увещание от строителя. Всичко, което е трябвало да направи страната, всичко е изчистено и строителят няма съображение да се бави повече. Това съобщи служебният министър на районното развиване в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ За лятото ще бъде обезпечена пропускливостта на придвижването на граничния пункт, с цел да няма тапи. В момента създаваме цялостна идея за реконструкцията на граничните пунктове. Малко по малко към този момент това стартира да се усеща “, акцентира той.

„ Освен правата пуснахме и 7 км. от сектора Мездра-Ботевград, обходът на село Новачене. Там имаше централизация на ПТП-та. Искаме да създадем по този начин, че всички градежи да бъдат такива, каквито всички желаят “, посочи районният министър.

„ За пътя Русе – Велико Търново, държавното управление утвърди подробни устройствени проекти, текат отчуждавания. Предстои един дълъг развой преди да се подходи към строителство “, сподели и добави, че се надява строителството да стартира през юни.

Регионалният министър разяснява и инспекциите на строителството на пътища в страната. „ Моята концепция е да употребяваме георадара, вместо да вадим ядки. Оказва се, че имаме три георадара, само че никой не ги е употребил. Ще създадем инспекцията и то доста преди да изтекат гаранциите на строителите. Пробите от Северната скоростна дъга ще излязат след 15 дни “, сподели министър Шишков.

„ За Автомагистрала „ Хемус “ от София до Северната скоро извършихме инспекция по искане на прокуратурата. Взехме проби през 250 метра, както бе поискано. Това, което получихме от София до с. Яна бе със сходни данни. Западната дъга също не дава отговор на стандартите. Всички проби, които бях взел, са от преди изборите. Дори аз бях сюрпризиран от резултатите. Говоренето против мен го одобрявам, като политическо. Направихме инспекциите, с цел да знаем по какъв начин да ремонтираме пътищата “, изясни министърът на районното развиване.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР