Днес приключва общественото обсъждане на проекта на Закон за поземлените

...
Днес приключва общественото обсъждане на проекта на Закон за поземлените
Коментари Харесай

Проект на Закон за поземлените отношения и опазване на земеделските земи урежда процедура за промяна на предназначението от неземеделска в земеделска земя

Днес завършва публичното разискване на плана на Закон за поземлените връзки и запазване на земеделските земи. Проектът за този нов норматив бе разгласен в портала за публични съвещания на 27 август и задачата бе да се чуят мненията на допустимо максимален брой притежатели, ползватели и други заинтригувани лица. Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева по време на открита полемика по плана в Стара Загора.

Тя сподели, че процедурата за систематизиране на общински и държавни пасища, мери и ливади е прецизирана. Съществен миг е, че ще се разпределят парцели от двата фонда в землището, където е регистриран животновъдния обект на лицето. Имоти в прилежащи землища ще се дават за прилагане чак след привършване на ресурса от общински и държавни земи в същото землище.

Съвсем ново в проектозакона е предлагането за процедура за смяна на предназначението от неземеделска в земеделска земя. В съществуващото сега законодателство няма такава опция, само че поради интерес от страна на притежатели е планувано това да се реализира.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР